Ana SayfaHaberlerErdoğan yine ‘tarih yazdı’: “Abdülhamid 33 sene gram yer kaybetmeden Osmanlı’yı yönetti”

Erdoğan yine ‘tarih yazdı’: “Abdülhamid 33 sene gram yer kaybetmeden Osmanlı’yı yönetti”

Kabine toplantısı sonrası açıklamalarda bulunan Erdoğan’ın gündeminde tarih vardı: “Sultan Abdülhamid 33 sene gram yer kaybetmeden Osmanlı'yı yönetti. Şimdi utanmadan, sıkılmadan tarihçiyim diyenler maalesef şecaat arz ederken sirkatini söylüyorlar” Eski AK Partili bakan Doç. Dr. Hüseyin Çelik: “Sultan Abdülhamid zamanında kaybedilen topraklar, bugünkü Türkiye’nin iki katından fazladır.”

Erdoğan’ın açıklamalarında tarih ve Yunanistan mesajları öne çıktı:

“Biz gerilimleri sonlandırmak için samimi gayret ederken Yunanistan’ın tahrik ve provokasyon kokan politikalarını ibretle takip ediyoruz. Yunanistan askeri, siyasi ve ekonomik olarak dengimiz değildir, olamaz.

“Yunan siyasetçileri kışkırtarak üzerimize salanların asıl sebebi ülkemizin vaktini, enerjisini, dikkatini dağıtarak büyük ve güçlü Türkiye programını engellemek olduğunu gayet iyi biliyoruz.

“Yunan yöneticiler hesabı kendi halkına vermek mecburiyetinde”

“Bu hem Yunan siyasetçileri, Yunan halkını kullananlar tarafından tehlikeli bir oyundur. Kısır siyasi hesapları uğruna ülkesini siyasi, askeri ve ekonomik olarak işgale uğratan Yunan yöneticiler bunun hesabını er geç en başta kendi halkına vermek mecburiyetinde kalacaktır.

“Türk askerinin süngüsünün önünden kaçtığı günleri unutturmaya çalışıp bebekleri, yaşlıları, kadınları öldürdüğü Tripoliçe katliamını zafer gibi kutlayanlar henüz tarihin önünde bunların hesabını vermediler.

“Yunanistan’ın felakete sürüklenmesinden samimiyetle üzüntü duyuyoruz”

“Bedeli mutlaka ödetilecek ekonomik ve siyasi angajmanlar bizi değil Yunan halkını tehdit etmektir. Türkiye olarak biz bu filmi seyrettik. Şimdi Yunanistan’ın göz göre göre benzer felakete sürüklenmesinden samimiyetle üzüntü duyuyoruz.

“Askeri yığınaklar, siyasi ve ekonomik destekler Yunanistan’ı bizim seviyemize çıkarmaya yetmez. Ama bu yanlış adımlar Yunanistan’ı batağa sürüklemeye kâfi gelir.

“Yunanistan’a karşı gerektiğinde ülkemizin hak ve menfaatlerini elimizdeki tüm imkanları kullanarak savunmaktan geri kalmayız. Bu da iyi biline. Kendi ekonomik ve kalkınma programımızdan bunu yaparken zerre kadar taviz vermeyeceğimizi belirtiyoruz.

“Ben öldükten sonra siz koyarsınız”

“Çanakkale Köprüsü’nün günlük araç ortalaması 8 binin üzerine çıktı. Milletimiz bu hizmetin konforuna alıştıkça araç geçiş sayısının her geçen gün artacağına işaret ediyor.

“Yavuz Sultan Selim Köprüsü, boğaz araç geçiş trafiğine Kuzey Marmara Otoyolu İstanbul trafiğine çok büyük rahatlama getirdi. Araç geçişi 113 binin üzerine çıktı.

“Allah rahmet etsin Menderes Vatan Caddesi yaptığı zaman o zamanın CHP’si ‘Buraya uçak mı indireceksiniz’ diyordu. Aynı kafa. Değişen bir şey yok.

“Bana dedikleri şu, adını niye Yavuz Sultan Selim koydunuz? Ne koyacaktık? Kendi adını koysaydınız dediler. Ben öldükten sonra siz koyarsınız.

“Abdülhamid 33 sene gram yer kaybetmeden Osmanlı’yı yönetti”

“Biz tarihimizle gurur duyuyoruz. Ondan sonra gelen büyüklerimiz Kanuni, Fatih Sultan Mehmet, Sultan Abdülhamid tarih yazdı.

“Sultan Abdülhamid 33 sene gram yer kaybetmeden Osmanlı’yı yönetti. Şimdi utanmadan, sıkılmadan tarihçiyim diyenler maalesef şecaat arz ederken sirkatini söylüyorlar.”

Hüseyin Çelik: “Abdülhamid döneminde iki Türkiye kadar toprak kaybettik

Eski AK Partili bakan ve parti sözcüsü tarih doçenti Hüseyin Çelik, katıldığı yayınlarda Erdoğan’ın bir kez daha tekrarladığı iddia için şöyle demişti:

“Bu iddia hiçbir gerçekliğe dayanmayan, mesnetsiz bir yalandır. Sultan Abdülhamid zamanında Rumeli’deki toprakların çok önemli bir kısmı, Mısır ve Kıbrıs kaybedilmiştir ki, bunların toplam büyüklüğü yaklaşık 1 milyon 600 bin kilometrekaredir. Böylelikle Sultan Abdülhamid zamanında kaybedilen topraklar, bugünkü Türkiye’nin iki katından fazladır.”

- Advertisment -