Ana SayfaHaberlerErdoğan’a “söke söke alırlar” tepkisi: Konuşan Türk hükümetinden alacaklı şirket mi?

Erdoğan’a “söke söke alırlar” tepkisi: Konuşan Türk hükümetinden alacaklı şirket mi?

Erdoğan’ın “Bankaları tehdit ediyorlar, hızlarını alamayıp projeye ilgi duyan ülkeleri tehdit ediyorlar. Bu ne terbiyesizliktir! Söke söke sizden bu paraları uluslararası tahkim yoluyla da alırlar” sözlerine muhalafetten büyük tepki var. Gelecek Partisi Ekonomi Politikaları Başkanı Kerim Rota: “Haberde fotoğraf olmayınca, bu sözleri söyleyenin önce Türk Hükümetinden alacaklı şirketin veya bankanın ana sermayedarı olduğunu zannediyorsunuz. Vatandaşın cebinden tek kuruş çıkmayacaktan, söke söke alırlara geçmeleri çok hızlı oldu.”

Erdoğan, Kanal İstanbul kapsamındaki Sazlıdere Köprüsü temel atma töreninde şöyle demişti.

“Şimdi de Kanal İstanbul’a karşı çıkıyorlar. Siyasetteki ferasetsizliklerini, icradaki kifayetsizliklerini, proje üretmedeki kısırlıklarını bir kenara bıraktım, devlet adabını hiçe sayarak akıllarına ne gelirse söylüyorlar. Yatırımcıları tehdit ediyorlar. ‘Biz geliyoruz, geldiğimizde size ödeme yapmayacağız, bu yatırımları elinizden alacağız.’ Bankaları tehdit ediyorlar, hızlarını alamayıp projeye ilgi duyan ülkeleri tehdit ediyorlar.

‘Söke söke sizden bu paraları alırlar’

Bu ne terbiyesizliktir! Devletlerde devamlılık esastır, bunlar devlet terbiyesi de görmediler. Sizler nasıl devlet yönetimine talipsiniz ya? Söke söke sizden bu paraları uluslararası tahkim yoluyla da alırlar. Bunları da öğren.”

Erdoğan, CHP lideri Kılıçdaroğlu’nun Kanal İstanbul ile ilgili şu sözlerine tepki göstermişti:

“Kanal İstanbul Projesine talip olacak bir ülke olursa, iktidara geldiklerinde o ülkeye karşı mesafe koyacaklarını, paralarını kesinlikle ödemeyeceğiz. Türkiye, soyulacak bir ülke değildir. Bizden bir banka buraya kredi verirse günü geldiğinde o da görür. Bakın bu kadar açık, net söylüyorum. Bu ülke talan ülkesi değildir.”

Cumhurbaşkanı’nın “Söke söke sizden bu paraları uluslararası tahkim yoluyla da alırlar. sözlerine muhalefet ve yorumcularından yoğun tepki geldi.

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, “Erdoğan sonunda neden seçimden kaçtığını söylemişsin, iktidarı kaybedeceğini biliyorsun. Yabancılara da “Türkiye’den paranızı söke söke alırsınız” demişsin. Bize sökmez Erdoğan. Ben haram yemedim, gemilerim yok, suç örgütleri beni tanımaz, rehin alamaz. Ben benim, sen de sen…” dedi.

İşte o tepkilerden bazıları:

- Advertisment -