Ana SayfaHaberlerGündemErdoğan’dan AP raporuna tepki: “AB ile gerekirse yolları ayırabiliriz”

Erdoğan’dan AP raporuna tepki: “AB ile gerekirse yolları ayırabiliriz”

10 Haziran’da katıldığı NATO Devlet ve Hükümet Başkanları Zirvesi’nde Türkiye’nin AB üyeliğine destek verilmesi halinde İsveç’in NATO üyeliğini onaylayacağını söyleyen Erdoğan; Avrupa Parlamentosu’nun mevcut şartlar altında AB katılım süreci başlatılamayacağına dair raporunun kabul edilmesini eleştirdi: “AB Türkiye'den kopmanın gayreti içerisinde. AB’nin Türkiye’den kopuş hamlelerini yaptığı bu dönem içerisinde biz de bu gelişmeler karşısında değerlendirmemizi yaparız. Bu değerlendirmelerden sonra AB ile gerekirse yolları ayırabiliriz.”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Birleşmiş Milletler Genel Kurulu için ABD’ye hareket etmeden önce gazetecilerin sorularını cevapladı. 

Erdoğan, Avrupa Parlamentosu’nun Türkiye Raporu’nu kabul etmesiyle ilgili bir soru üzerine şunları söyledi:

“AB Türkiye’den kopmanın gayreti içerisinde. AB’nin Türkiye’den kopuş hamlelerini yaptığı bu dönem içerisinde biz de bu gelişmeler karşısında değerlendirmemizi yaparız. Bu değerlendirmelerden sonra AB ile gerekirse yolları ayırabiliriz.”

Avrupa Parlamentosu tarafından kabul edilen 2022 Türkiye Raporu’nda mevcut koşullar içinde Türkiye için AB’ye katılım süreci başlatılmayacağı ve ilişkilerin geleceği için gerçekçi bir çerçeve bulunması gerektiği ifade ediliyordu. Erdoğan, 10 Temmuz’da katıldığı NATO Devlet ve Hükümet Başkanları Zirvesi’nde Türkiye’nin AB üyeliği karşılığında Türkiye’nin İsveç’in NATO üyeliğin

- Advertisment -