Ana SayfaHaberlerErdoğan’dan Biden’a: Tebrikler sayın seçilmiş Başkan!

Erdoğan’dan Biden’a: Tebrikler sayın seçilmiş Başkan!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 3 Kasım’da gerçekleşen seçimler sonucunda ABD’nin 46. Başkanı olan Joe Biden’a kutlama mesajı gönderdi: "Başkan Yardımcılığınız sırasında da birçok vesileyle görüştüğümüz gibi, Türkiye-ABD ilişkileri köklü temellere dayanan stratejik bir nitelik taşımaktadır."

“Sayın Seçilmiş Başkan” hitabı ile başlayan mesajda şu ifadelere yer verildi:

“Seçim sonuçlarının, dost ve müttefik Amerika Birleşik Devletleri halkı için hayırlı olmasını temenni ediyorum.

“Başkan Yardımcılığınız sırasında da birçok vesileyle görüştüğümüz gibi, Türkiye-ABD ilişkileri köklü temellere dayanan stratejik bir nitelik taşımaktadır. Günümüzde küresel ve bölgesel düzeyde karşılaştığımız sınamalar, ortak çıkarlar ve değerlere dayalı bu ilişkilerimizi daha da geliştirmemizi ve güçlendirmemizi gerekli kılmaktadır.

“Önümüzdeki dönemde ABD Yönetimiyle bu doğrultuda yakın çalışma hususundaki kararlılığımızı tekrarlıyor, ülkelerimiz arasındaki güçlü işbirliği ve müttefiklik bağının bugüne kadar olduğu gibi gelecekte de dünya barışına hayati katkılar sunmaya devam edeceğine inanıyorum.

“Seçim başarınızı tebrik ediyor, Amerika Birleşik Devletleri halkının barış ve refahı için en içten dileklerimi iletiyorum.”

Sözcü 24 saat önce “Seçim sonuçları resmen sonuçlandığında yeni başkanı tebrik edeceğiz” demişti

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, dün (9 Kasım) düzenlenen MYK toplantısının ardından, bir basın mensubundan gelen soru üzerine, “Türkiye, seçim sonuçları resmen sonuçlandığı zaman ABD seçimini tebrik edecektir. Biz seçimin resmen bitmesini bekliyoruz” demişti.

- Advertisment -