Ana SayfaHaberlerErdoğan’dan İran'ın yeni Cumhurbaşkanı Reisi'ye 'taslak' tebrik

Erdoğan’dan İran’ın yeni Cumhurbaşkanı Reisi’ye ‘taslak’ tebrik

İran'da cumhurbaşkanlığı seçimlerini kazanan muhafazakar aday Reisi'yi kutlama mesajında diplomatik bir skandal yaşandı. Reisi'ye, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın imzası ile 'tebrik mesajı taslağı'nın gönderildiği fark edildi.

İran’da 13. Cumhurbaşkanlığı Seçimleri için ülke genelinde 19 saat süren oy kullanma işlemi dün tamamlandı. Muhafazakar aday İbrahim Reisi 28 milyon 600 bin oydan 17 milyon 800 binini alarak seçimi kazandı. Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığından yapılan açıklamaya göre, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İran Cumhurbaşkanı seçilen Reisi’ye tebrik mesajı gönderdi.

‘Taslak metin’ gönderilmiş

Erdoğan’ın tebrik mesajı İran Ankara Büyükelçiliği Resmi Twitter hesabından da paylaşıldı. “Türkiye Cumhurbaşkanı, cumhurbaşkanlığı seçimlerinde elde ettiği zaferden dolayı ülkemizin seçilmiş cumhurbaşkanını tebrik etti.” ifadeleri ile paylaşılan mesajda, Erdoğan’ın fotoğrafı ile gönderilen tebrik mesajının görseline de yer verildi. Ancak, paylaşımda İran’ın yeni Cumhurbaşkanı’na ‘gönderilebilecek tebrik mesajının taslağı’ başlıklı bir tebrik mesajı gönderildiği fark edildi.

Büyükelçilik bir süre sonra atılan tweeti sildi.

Büyükelçiliğin Twitter hesabı üzerinden 1 saat sonra yeniden paylaşım yapıldı.

- Advertisment -