Ana SayfaHaberlerErdoğan’dan İstanbul finali: Ahmet Kaya ile Şafak Türküsü, Ayasofya Camii’nde akşam namazı

Erdoğan’dan İstanbul finali: Ahmet Kaya ile Şafak Türküsü, Ayasofya Camii’nde akşam namazı

2019 yerel seçimlerinde İstanbul’da bir büyük miting ve 10 ilçe mitingi yapan Erdoğan, Ramazan’a denk gelen 2024 yerel seçimlerinde bir büyük miting ve 4 ilçede miting yaptı. Kampanyanın son günü 14 Mayıs’ta yüzde 63 aldığı Arnavutköy’de miting yaptı, gençlik buluşmasına katıldı, Ahmet Kaya’nın Şafak Türküsü şarkısı çalarken duygulandı. Finali ise genel seçimlerdeki gibi Ayasofya Camii’nde yapacak.

2019 yerel seçimlerinde Erdoğan, AK Parti’nin adayı Binali Yıldırım’a oy istemek için İstanbul’un 10 ilçesinde ve Yenikapı’da mitingler yapmıştı.

2024 Yerel seçimlerinde ise 4 ilçede ve Atatürk Havalimanında miting yaptı. Bunların dışında açılış ve iftar davetleri düzenledi.

Atatürk Havalimanı’nda yapılan büyük İstanbul mitingi sırasında Cumhurbaşkanı Erdoğan, geçmişte bu meydanda milyonların olduğunu; bugün ise sadece 650 bin kişinin olduğunu söyleyerek hayal kırıklığını belli etmişti.

İstanbul’da sahaya ineceği konuşulan Erdoğan bunu yapmadı.

Erdoğan sadece dün Sancaktepe ve Sultanbeyli’de 2 ilçe mitingi yaparken bugün de Arnavutköy ve Güngören’deki mitinglerde halka hitap etti.

Erdoğan Arnavutköy’de konuştu: İstanbul’un 5 yılda daha kaybetmeye takati yok

Erdoğan şunları söyledi:

“Kimi insan eser üretir, kimisi de sadece polemik peşinde koşar. Kimi insan iş yapar, kimi insan laf üstüne laf eder, kimileri de kayak yapmaya İsviçre’ye gider. İstanbul’u sel alır her taraf rezillik İstanbul’un belediye başkanı meydanda yok.”

“Cürmü kadar yer yakacak olanların Arnavutköy’e bir hizmeti olabilir mi? Gerçek belediyeciliği iktidar yaparsak Arnavutköy her tür hizmeti alacaktır. Şu andaki belediye başkanı Çam Sakura Hastanesi’nin yolunu yapmadı.”

“Bugüne kadar bize olan itimadınızı asla boşa çıkarmadık bundan sonra da sizlerin güvenine layık olmaya çalışacağız. Bazı adaylar var ya İstanbul’un şu andaki İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı’na sorun Arnavutköy’ün nerede olduğunu bilmez.”

Resim

Gençlik buluşmasında Ahmet Kaya’nın “Şafak Türküsü” çaldı, Erdoğan duygulandı

Erdoğan burada yaptığı konuşmada CHP’nin para sayma görüntülerine de atıf yaparak şunları söyledi:

“Balya balya dolarlar, balya balya avrolar, bu görüntülerinin ortada dolaştığı, hatta Kandil’e kadar bunların gönderildiği bir dönemi yaşıyoruz.”

“Rastgele konuşmuyorum, Kandil’e gidiyor ve gereği yapılıyor.”

Erdoğan’ın sandığı Üsküdar’da

Erdoğan, 2023 genel seçimlerinde olduğu gibi bu seçimlerde de oyunu İstanbul’da, Üsküdar’da kullanacak.

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş ve Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu da İstanbul’da sandık başına gidecek.

- Advertisment -