Ana SayfaHaberlerErdoğan’dan kabineye toplu veda: “Kabinedeki 17 isim milletvekili adayı olacak”

Erdoğan’dan kabineye toplu veda: “Kabinedeki 17 isim milletvekili adayı olacak”

NTV canlı yayınında gazetecilerin sorularını yanıtlayan Erdoğan: "Kabindeki 17 isim milletvekili adayı olacak. Yardımcım Fuat Oktay Ankara'dan aday olacak. 17 kabine üyemin hemen hemen her birine değişik illerde görevler vereceğiz, onları büyükşehirlerden aday yapmayı belirledik."

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, NTV’de gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Erdoğan’ın açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

“Cumhur İttifakı’nın 14 Mayıs seçiminden de zaferle çıkacağından hiçbir kuşkumuz yok. Yerli ve milli siyaset yapan, milletin değerleriyle barışık siyasi partilere kapımız açık.

“Cumhur İttifakı’na katılımlar olursa olumlu karşılarız. Yedili masa gibi koltuk pazarlığı üzerinden değil, ilkeler üzerinden yürüyoruz.

“HÜDA PAR’ın desteğini önemli ve kıymetli buluyorum.

“Yenilenmeye ve gençleşmeye en açık partiyiz. Arkadaşlarımın hemen hemen her birisini şu anda belli illere adaylar olarak görevlendirdik. Kabindeki 17 isim milletvekili adayı olacak.

“Yardımcım Fuat Oktay Ankara’dan aday olacak. 17 kabine üyemin hemen hemen her birine değişik illerde görevler vereceğiz, onları büyükşehirlerden aday yapmayı belirledik.

“Mehmet Şimşek’in bize desteği hep devam etti. Şu anda da devam ediyor. Yurtdışında bazı taahhütleri var, yine görüşme olabilir.

“Güzel bir müjde vereyim. En düşük emekli maaşı 7 bin 500 olacak. 5 bin 500 TL olan emekli aylığını 2 bin TL artırıyoruz.”

- Advertisment -