Ana SayfaSeçim 2023Erdoğan'dan muhalafete: "Bunlar teröristlerle el ele. 14 Mayıs'ta bunları Cudi'ye, Gabar'a, Besler...

Erdoğan’dan muhalafete: “Bunlar teröristlerle el ele. 14 Mayıs’ta bunları Cudi’ye, Gabar’a, Besler Deresi’ne gömmeye var mıyız?”

Gaziantep Nurdağı'nda afet konutları temel atma töreninde konuşan Erdoğan: "Bunlar ne Anayasa bilir, ne kanun... Bunların demokrasiyle falan yakından uzaktan alakası yok. Bunlar teröristlerle el ele yol yürürler. 14 Mayıs'ta bunları Cudi'ye, Gabar'a, Besler Deresi'ne gömmeye var mıyız? Geçmişte gömdük, yine gömeceğiz."

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Gaziantep Nurdağı’nda afet konutları temel atma töreninde konuştu.

Muhalefete sert sözlerle yüklenen Erdoğan şunları söyledi:

“Şurada kaldı kırk gün. Biliyorsunuz artık cumhurbaşkanı seçmek demek, yürütmenin başını yani devleti ve hükumeti idare edecek kişiyi seçmek demek. Derdi millet olmayanlar işportacı mantığıyla bu makamı ulufe dağıtma yeri haline getirmeye çalışıyor.

“Çıkmışlar, ‘Erdoğan aday olamaz.’ E ne oldu? Yüksek Seçim Kurulu suratlarına vurdu mu? Şimdi ne diyorlar, ‘Anayasa Mahkemesi’ne gidiyoruz.’ Yolunuz açık olsun. Anayasa Mahkemesi’nin bundan önce ne karar verdiklerinden de haberleri yok.

“Bunlar ne Anayasa bilir, ne kanun… Bunların demokrasiyle falan yakından uzaktan alakası yok. Bunlar teröristlerle el ele yol yürürler. 14 Mayıs’ta bunları Cudi’ye, Gabar’a, Besler Deresi’ne gömmeye var mıyız? Geçmişte gömdük, yine gömeceğiz.

“Muhalefetin tek vaadi ülkeyi eski günlerine geri döndürmektir. Yokluk ve yoksulluk dönemlerinin Türkiye’si. Bu ülkenin o dönemde neler kaybettiğini, bu CHP iktidarlarının bu ülkede gaz yağı kuyruklarını nasıl gerçekleştirdiğini burada benim emsalim olanlar gayet iyi bilir. Yağ kuyruklarını biliyoruz değil mi? Ekmek kuyrukları… Bunlar hep CHP dönemi.”

- Advertisment -