Ana SayfaHaberlerErdoğan’dan müjdeler: Asgari ücret yeniden değerlendirilecek, memur ve emekliye enflasyon farkı verilecek,...

Erdoğan’dan müjdeler: Asgari ücret yeniden değerlendirilecek, memur ve emekliye enflasyon farkı verilecek, Kurban Bayramı tatili 9 gün, tatil döneminde 18-25 yaş arasına ücretsiz yurt

Kabine toplantısı sonrası konuşan Erdoğan: “Asgari ücretin yeniden değerlendirilmesini istedim. Bakanlığımız belli sayıya göre işçi çalıştıran işletmeleri gözeten şekilde bir düzenleme yapacaktır. İnşallah en kısa sürede müjdeli bir haberi paylaşmak istiyoruz. Kamu çalışanlarına ve emeklilere enflasyon farklarını zaten vereceğiz. Talimat verdim, çalışma hafta sonuna kadar bitecek.”

Erdoğan’ın konuşmasından öne çıkan bölümler şöyle:

“Küresel ekonomide yaşanan dalgalanma, tüm boyutlarıyla etkisini sürdürüyor. Ülkemize diz çöktüremediler. Türkiye Ekonomi Programını sürdürmeye devam edeceğiz. Büyüme kesintisiz devam ediyor.

“Turizm toparlandı. Tarımda iyi bir sezon yaşanıyor. Sanayimiz harıl harıl çalışıyor. Savunma Sanayimiz katlanarak gelişiyor.

“Bir kısım mandacı siyasetçi ve iktisatçının Türkiye’nin üzerine beton dökmeye çalışmasını esefle takip ediyoruz. Aslında tespitlerini değil temennilerini dile getiriyorlar.

“TBMM’ye bir çağrıda bulunmak istiyorum. Ek bütçenin, Genel Kurul’daki görüşmelerinde Cumhurbaşkanı ödeneği ile ilgili maddenin kanun metninden çıkarılmasını talep ediyorum.

“Asgari ücretin yeniden değerlendirilmesini istedim. Bakanlığımız belli sayıya göre işçi çalıştıran işletmeleri gözeten şekilde bir düzenleme yapacaktır. İnşallah en kısa sürede müjdeli bir haberi paylaşmak istiyoruz.

“Kamu çalışanlarına ve emeklilere enflasyon farklarını zaten vereceğiz. Talimat verdim, çalışma hafta sonuna kadar bitecek.

“Temmuz ayı memur maaşlarını Kurban Bayramı öncesinde 8 Temmuz’da zamlı haliyle ödeneceğini de ifade etmek istiyorum.

“81 ilimizin tamamında belirlenen yurtlarımız, 15 Temmuz-1 Eylül tarihleri arasında 18-25 yaş arası evlatlarımızın ücretsiz konaklamalarına açık olacaktır.

“Kurban bayramı tatilini takip eden günler ile 15 Temmuz arasındaki çarşamba ve perşembe günlerinin idari izin kapsamına alınacağının haberini sizlerle paylaşmak istiyorum.”

- Advertisment -