Ana SayfaHaberlerGündemErdoğan’dan müjdeler ve azarlar

Erdoğan’dan müjdeler ve azarlar

Cumhurbaşkanı, Çaycuma açıklarında 58 milyar metreküp doğal gaz rezervi bulunduğunu açıkladı. Gazetecilere bu müjdeyi neden alkışlamadıklarını sordu. EYT düzenlemesinin “yakında” olduğunu söyledi. Enflasyonun üstünde zam yaptıklarını iddia ettiği marketlere “haramzade ve namussuz” dedi.

Cumhurbaşkanlığı Kabinesi,  bugün (26 Aralık) Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın başkanlığında toplandı. Beştepe’deki toplantı 3 saat 45 dakika sürdü.

Erdoğan’ın kabine toplantısı sonrası yaptığı açıklamalar şöyle:

“EYT’yi yakında tamamlıyoruz”

“Çalışanlarımızın emeklilikle ilgili beklentilerini karşılayacak hazırlığı yakında tamamlıyoruzİnşallah bu meseleyi de yılbaşından önce arzumuz gündemden çıkartmaktır.

“Haramzadelerdir, ahlaksızlardır. Ağır konuşuyorum kusura bakmayın, namussuzlardır”

Girdi maliyetlerindeki artışların üstünde fiyatlamalar yaparak fırsatçılık peşinde koşanları asla affetmeyeceğiz. Mücadele, hukuki olduğu kadar ahlaki zeminde de yürütülmelidir. Dünyanın hiçbir yerinde görülmediği artışlar, kısa vadede kazandırıyor gibi görünse de uzun vadede kaybettirecektir. Bunlar, bizim gözümüzde kendilerinin de içinde bulunduğu Türkiye gemisini delmeye çalışan, haramzadelerdir, ahlaksızlardır. Ağır konuşuyorum kusura bakmayın, namussuzlardır.

“Fatih sondaj gemimiz, 58 milyar metreküplük doğalgaz rezervini keşfetti”

“Fatih sondaj gemimiz, Çaycuma 1 sondajında denizin 3 bin 23 metre altında 58 milyar metreküplük doğalgaz rezervini keşfetti. 

Yeni keşfimiz ve mevcut rezervin son değerlenmesiyle birlikte Karadeniz’de keşfettiğimiz doğalgazın bugünkü rakamla uluslararası piyasalardaki karşılığı 1 trilyon doları bulmaktadır. İşte onun için 2023 çok önemli.

- Advertisment -