Ana SayfaHaberlerErdoğan’dan Tanrıkulu’na: “Bu şahıs, dünyanın en şerefli, en mert ordusuna dil uzatmanın...

Erdoğan’dan Tanrıkulu’na: “Bu şahıs, dünyanın en şerefli, en mert ordusuna dil uzatmanın cezasını hukuk önünde alacaktır”

CHP’li Sezgin Tanrıkulu’na tepki gösteren Erdoğan: Sürekli çamur at izi kalsın türü açıklamalarla düşmanına bile zulmetmeyen Türk Silahlı Kuvvetleri’ne iftiralar atmaktan bıkmadılar. Seçimde Kandil’den CHP’ye ve onun adayı Kemal Kılıçdaroğlu’na selamlar ve destekler gönderilirken bu şahıs CHP kimliğiyle terör örgütünün kurulduğu köyden örgüte selam veriyordu. Bu şahıs, dünyanın en şerefli, en mert ordusuna dil uzatmanın cezasını hukuk önünde alacaktır. Düşmanlarının bile mertliğinden övgüyle söz ettiği Türk Silahlı Kuvvetlerimize yapılan bu namertçe hakaret, iftiralar cezasız kalmayacaktır.” YSP'den ise Tanrıkulu'na destek geldi: "AKP-MHP iktidarı, onun 'milli ve yerli muhalefeti' ise failleri koruyor."

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, G20 Liderler Zirvesi için gittiği Hindistan dönüşünde uçakta gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Erdoğan, CHP milletvekili Sezgin Tanrıkulu’nun TSK’yla ilgili tartışma yaratan çıkışına tepki gösterdi.

Tanrıkulu, katıldığı programda AİHM’in hak ihlali kararı verdiği 1993’de Diyarbakır’da 11 köylünün askeri helikoptere bindirildikten sonra kaybedilmesi ile 1994’de Şırnak’ın Kuşkonar ve Koçağıllı köylerinin savaş uçaklarıyla bombalanması ve 33 köylünün öldürülmesini olaylarını hatırlatarak şunları söylemişti:

“Onlarca faili meçhul cinayet. Benim takip ettiğim davalar var. 15 köylüyü helikopterden atan TSK değil mi? AİHM kararıyla sabit hale gelen…”

Tanrıkulu’na tepki gösteren Erdoğan şöyle konuştu:

“Her şeyden önce bu zat bir vatansever, bir milliyetperver kişi değil. PKK terör örgütüyle YPG’yle, HDP’yle bunlarla el ele kol kola dolaşanlar bunlar. Bunlar tabii genel başkanlarıyla beraber de aynı şeyleri yapmadılar mı? Terör örgütlerinin temsilcileriyle bunlar Ankara’dan İstanbul’a yürümediler mi?

Ama bu ismini verdiğiniz zat, teröristlerin cenaze merasimlerinden tutun dağdakilerle beraber yürümeye varıncaya kadar bunların hepsini yapmış olan kişiler. İnanıyorum ki bu seçimde benim vatandaşım artık bunlara yerel bazda yürü demeyecek. Bunların ipini kesecek diye inanıyorum. Böyle düşünüyorum.

Milletle milletin değerleriyle uzaktan yakından bağı olmayanların alçak iftiralarından başka bir şey değil bu. Sürekli çamur at izi kalsın türü açıklamalarla düşmanına bile zulmetmeyen Türk Silahlı Kuvvetleri’ne iftiralar atmaktan bıkmadılar. Mehmetçiğin ve milletin düşmanı bir ismin Türkiye’nin ikinci büyük partisinin mensubu olması da ayrıca düşündürücüdür.

Seçimde Kandil’den CHP’ye ve onun adayı Kemal Kılıçdaroğlu’na selamlar ve destekler gönderilirken bu şahıs CHP kimliğiyle terör örgütünün kurulduğu köyden örgüte selam veriyordu. Bu millet CHP ile terör örgütünün o dayanışmasını unutmadı, sandıkta da yanıtını verdi.

Bu şahıs, dünyanın en şerefli, en mert ordusuna dil uzatmanın cezasını hukuk önünde alacaktır. Düşmanlarının bile mertliğinden övgüyle söz ettiği Türk Silahlı Kuvvetlerimize yapılan bu namertçe hakaret, iftiralar cezasız kalmayacaktır.”

YSP: “AKP-MHP iktidarı, onun ‘milli ve yerli muhalefeti’ ise failleri koruyor”

Yeşil Sol Parti (YSP) Tanrıkulu’na destek veren şu açıklamayı paylaştı:

“AKP-MHP iktidarı, onun siyaset zemininden hareket eden muhalefet partileri, ranttan ve savaştan beslenen çevreler; gerçeği dile getiren herkesi düşmanlaştırıyor, linç ayinleri düzenliyor. Gazeteci Merdan Yanardağ’dan sonra CHP Milletvekili Sezgin Tanrıkulu bu linç güruhunun hedefi haline geldi. 90’lı yıllarda devlet adına Kürtlere karşı işlenen suçlar günümüzde de devam ettiriliyor. AKP-MHP iktidarı, onun ‘milli ve yerli muhalefeti’ ise failleri koruyor. Ermenilere, Kürtlere, Alevilere ve bütün ötekilere karşı işlenen suçları önce inkar edip sonra bunu dile getirenleri susturmaya çalışanlar hakikati gizleyemezler. ‘Devlet adına işlenen suçları temize çekmekle’ görevli bu koronun, Kürtler söz konusu olunca inkarcı, reddiyeci, katliamı savunan yaklaşımı yeni değildir. Hakikati söyleyen Kürt olunca kendi partisi başta olmak üzere hakikate düşman olanların hışmına uğramaktadır. Tarih bu hakikati not etmiştir. Suçlular ve onları koruyanlar hesap vermekten kurtulamayacaktır. Biz hakikatin yanında durmaya her koşulda hakikati savunmaya devam edeceğiz.”

YSP milletvelili Sırrı Süreyya Önder de Tanrıkulu’na destek veren bir paylaşım yaptı:

“Yıllarca hak mücadelesi verdi. Mazlumların yanıbaşında durdu. Kardeşimizdir. Sezgin Tanrıkulu yalnız değildir.”

CHP’li, eski milletvekili Mehmet Bekaroğlu da Twitter hesabından şunları yazdı:

“Sezgin Tanrıkulu sadece siyasetçi değil Türkiye’nin önde gelen insan hakları savunucularından biridir. TSK’ne hakaret etmemiş, sadece düşüncesini ifade etmiştir. Tanrıkulu bu ülkede halkı kin ve nefrete tahrik edecek son kişidir. Dava açılması ve lince tabi tutulması kabul edilemez.”

Kılıçdaroğlu ve Öztrak da Tanrıkulu’nu eleştirmişti

Tanrıkulu’nun açıklamalarına partisi CHP’den de tepki gelmişti. CHP Sözcüsü Faik Öztrak, Twitter hesabından “Diyarbakır Milletvekili Sezgin Tanrıkulu’nun, milletimizin gözbebeği Türk Silahlı Kuvvetleri’ni töhmet altında bırakan ifadeleri kabul edilemez. Bu konu yetkili organlarımızda görüşülecektir” paylaşımı yaptı.

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu da partisinin 100. Yıl Hatıra Ormanı açılışında yaptığı konuşmada “Konuyla ilgili açıklamayı parti sözcümüz yaptı. TSK bizim göz bebeğimizdir” diye konuşmuştu.

- Advertisment -