Ana SayfaVİDEO HABERİktidarın Sezgin Tanrıkulu'ya taarruzları sürüyor. Adalet Bakanı: “Soruşturma izni verildi” Erdoğan: “Sözde...

İktidarın Sezgin Tanrıkulu’ya taarruzları sürüyor. Adalet Bakanı: “Soruşturma izni verildi” Erdoğan: “Sözde milletvekili, terörist müsveddesi”

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’na CHP Diyarbakır Milletvekili Sezgin Tanrıkulu için soruşturma izni verildiğini açıkladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan ise Tanrıkulu’ndan “Sözde milletvekili, terörist müsveddesi” diyerek bahsetti: “Benim Mehmetçik'ime nasıl hakaret atıyor televizyonda izlediniz… Teröristleri inlerinde vurdukları için İHA’lara SİHA’lara tahammül edemiyorlar.”

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nın Türk Silahlı Kuvvetlerine (TSK) yönelik iddiaları nedeniyle CHP Diyarbakır Milletvekili Sezgin Tanrıkulu hakkında soruşturma başlatmak için Adalet Bakanlığı’na başvuruda bulundu.

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç bugün yaptığı açıklama ile soruşturma izninin Adalet Bakanlığı tarafından verildiğini duyurdu:

“İzin konusu ile ilgili dosya geldi ve izin verildi. Bundan sonraki süreç Cumhurbaşkanımız Meclis’e sevk edecek.”

Erdoğan’dan Tanrıkulu hakkında: “Terörist müsveddesi”

Cumhurbaşkanı Erdoğan da 108. Dönem Kaymakamlık Kursu Kura Töreni’nde yaptığı konuşmada Sezgin Tanrıkulu’ndan ‘terörist müsveddesi’ diyerek bahsetti:

“Sözde milletvekili ama terörist müsveddesi. Benim Mehmetçik’ime nasıl hakaret atıyor televizyonda izlediniz. Biz ikinci sınıf demokrasiye evet demiyoruz. İkinci sınıf hak ve özgürlüklere mahkum ve mecbur edenler bizi Türkiye Yüzyılı vizyonumuzdan ciddi rahatsızlık duyuyor. Teröristleri inlerinde vurdukları için İHA’lara SİHA’lara tahammül edemiyorlar. Sonuna kadar tahammül edemesinler, biz devlet olarak yaptık yapıyoruz. Sosyal medyadan milletimizi karamsarlığa yürütme çabaları bunların örnekleridir. Yurt dışındaki firari FETÖ’cüler başta olmak üzere bu fitne girişimlerine maalesef içerideki bazı siyasiler destek veriyor. Kukla gibi oynatılan bu şahıslar bilerek ya da bilmeyerek ülke düşmanlarının değirmenine su taşıyor.”

- Advertisment -