Ana SayfaHaberlerErdoğan'dan Zaho açıklaması: "PKK'nın gerçek yüzünü bir kez daha böylece görmüş olduk"

Erdoğan’dan Zaho açıklaması: “PKK’nın gerçek yüzünü bir kez daha böylece görmüş olduk”

TRT Haber Özel Yayını'nda gazetecilerin sorularını yanıtlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Suriye'ye olası operasyonla ilgili açıklamalarda bulundu: "Binlerce tır silah, mühimmat, araç gereci ABD buraya yığdı, hala da yığmaya devam ediyor. Biz bunu Trump'a söylemiştik, aynı şekilde Biden'a da söyledik. Ama hala olumlu bir adım atılmış değil. Bize dokunmayana biz zaten dokunmayız. 'Bir gece ansızın' mesajımız geçerliliğini koruyor."

TRT Özel Yayını’nda gündeme dair soruları yanıtlayan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

“(Zaho’da 9 sivilin hayatını kaybettiği bombardıman) Bu, PKK/YPG-PYD bunların alışılmış terör eylemlerinin bir benzeri. Buna biz yabancı değiliz. Tüm Amerikalılara, aynı şekilde Rusya tarafına, ‘Bakın bu durum böyle, oyuna gelmeyelim’ dedik.

“Aynı şekilde bunu Iraklı dostlarımıza da ilettik. ‘Yaptığınız açıklamalara dikkat edin. Biz dostumuzla böyle bir duruma girmeyiz’ dedik. Dert, Irak ve Türkiye arasındaki olumlu ilişkileri bozmak.

“Konya’da yapılacak olan İslam Oyunları’na Irak’ın katılmaması konusunda açıklama yapmışlar. Üzüldüm. Irak böyle bir adımı atmamalı. Arkadaşlarımıza da söyledim. Görüşün bu açıklamayı geri çeksinler.

“Bu arada Irak’ta hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet diliyorum. Irak’ın doğusu hala sıkıntıda. ABD’nin maalesef burada ciddi, olumsuz yaklaşımları var. Madrid’deki görüşmelerde de bunu söylediğim gibi, Tahran’da da ABD’nin Fırat’ın doğusundan çekilmesi üzerinde durdum.

“Binlerce tır silah, mühimmat, araç gereci ABD buraya yığdı, hala da yığmaya devam ediyor. Biz bunu Trump’a söylemiştik, aynı şekilde Biden’a da söyledik. Ama hala olumlu bir adım atılmış değil. Bize dokunmayana biz zaten dokunmayız.

“ABD bundan önce de pek çok kez yaptı. Zaten ABD’nin kendi yetiştirmeleri bunlara eğitim vermek için terör kamplarına gelmişlerdir. Hala eğitim verme çalışmaları maalesef devam ediyor.

“Bu taziye yayınladıkları terörist kim diye bakarsanız. Türkiye’ye karşı terör eylemlerinde bulunan, Suriye’deki kız çocuklarını örgütü katmak için çalışan birisi. Belki Eylül toplantısında Biden’la görüşme fırsatımız olursa, bu olayları önlerine koyacağız.

“ABD, terör örgütünü DEAŞ’la mücadele de ortak gibi görüyoruz. Türkiye’nin DEAŞ ile çarpışan tek NATO devleti olduğunu görmezden geliyorlar. Sözde ortaklarının terör eylemlerinin NATO müttefikine verdiği zarardan bahsetmiyor. Terör örgütüne zarar vermek için, bir başka terör örgütüyle iş tutulmaz. Bunu önce bileceğiz.”

Erdoğan, Suriye için “bir gece ansızın mesajınız geçerliliğini koruyor mu” sorusuna “Mecburen” diye karşılık verdi.

- Advertisment -