Ana SayfaHaberlerErdoğan’ın “10 büyükelçi” çıkışı dünya medyasının manşetlerinde

Erdoğan’ın “10 büyükelçi” çıkışı dünya medyasının manşetlerinde

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Osman Kavala'nın serbest bırakılmasını isteyen ortak bildiriye imza atan 10 ülkenin Türkiye büyükelçisinin istenmeyen adam ilan edileceğini açıklaması dünya basınında geniş yankı uyandırdı. BBC haberi manşetten görürken, AP, AFP, Reuters gibi haber ajansları da Erdoğan'ın açıklamalarını servis etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan bugün (23 Ekim) Eskişehir’de katıldığı bir toplu açılış töreninde yaptığı konuşmada, Osman Kavala’nın serbest bırakılması için çağrıda bulunan ve ortak bir metin yayınlayan 10 ülkenin Türkiye büyükelçisini hedef aldı.

Erdoğan, bu 10 ülkenin Türkiye büyükelçilerinin “istenmeyen adam” ilan edilmesi için Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’na talimat verdiğini söyledi.

Erdoğan’ın bu çıkışı, dünya basınında da geniş yer buldu.

Reuters, haberi “Erdoğan, 10 büyükelçinin ‘istenmeyen kişi’ ilan edilmesini emretti” başlığı ile gördü.

BBC, gelişmeyi web sitesinde manşete taşıyarak takipçilerine duyurdu.

AP Europe, “Türkiye Cumhurbaşkanı; ABD, Fransa ve Almanya da dahil olmak üzere 10 ülkeden yabancı büyükelçilerin, hapisteki bir hayırseverin serbest bırakılması çağrısında bulunmalarının ardından istenmeyen kişi ilan edilmelerini emretti” notu ile haberi takipçileri ile paylaştı.

AFP Haber Ajansı ise haberi iki fotoğraflı bir sosyal medya paylaşımı ile duyurdu. İlkinde Erdoğan’ın bir fotoğrafı, ikincisinde ise Osman Kavala’ya özgürlük istenen bir programda çekilmiş fotoğraf yer aldı.

- Advertisment -