Ana SayfaHaberlerErdoğan’ın “medyada göreceksiniz” dediği haber iki saat sonra Hürriyet’te görüldü

Erdoğan’ın “medyada göreceksiniz” dediği haber iki saat sonra Hürriyet’te görüldü

Cumhurbaşkanı, 104 emekli amiralin bildirisi hakkındaki konuşmasında “104 kişinin içerisinde bizzat CHP'nin üyesi olan, karısı, yeğeni, oğlu, şusu busu olanlar var. Siz, bunları da yakın zamanda yazılı ve görsel medyada göreceksiniz” demesinden iki saat sonra tarif ettiği haber Hürriyet’te çıktı. 18 emekli amiralin eşleri, çocukları ve kardeşlerinin isimlerinin yer aldığı fişleme haber, tepkiler üzerine daha sonra iki kez değişti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Beştepe’de 104 emekli amiralin açıklaması nedeniyle düzenlenen toplantının ardından yaptığı açıklamada şöyle demişti:

“Şu anda bu 104 kişinin içerisinde bizzat CHP’nin üyesi olan, karısı, yeğeni, oğlu, şusu busu olanlar var. Siz, bunları da yakın zamanda yazılı ve görsel medyada göreceksiniz ve bu işin merkezinde ana muhalefet partisinin ta kendisi var.”

Erdoğan’ın bu şekilde tarif ettiği haber, konuşmasından iki saat sonra Hürriyet’in internet sitesinde yayımlandı.

Macintosh HD:Users:yildirayogur:Desktop:EyOpz_PXAAU1LQ4.jpg

“Darbe bildirisini imzalayan emekli amirallerden 4’ü CHP üyesi çıktı” başlıklı haberin içinde Cumhurbaşkanı’nın konuşmasında tarif ettiği gibi bildiriyi imzalayan amirallerin CHP üyesi olan eşleri, çocukları ve kardeşlerinin isim listesi vardı.

2016’da çıkarılan kişisel verileri koruma kanununa göre elde edilmesi ve yayımlanması suç olan bu verileri Hürriyet gazetesinin nasıl bulduğu imzasız haberde açıklanmamıştı.

Yargıtay kayıtlarında olan ve sadece kişilerin kendilerinin ulaşabildiği siyasi parti üyeliği bilgilerinin nasıl elde edildiği de cevapsız sorular arasında kaldı.

Macintosh HD:Users:yildirayogur:Desktop:EyOtVvlXEAE8BKP.jpg

Listede “Hanımı”, “Erkek kardeşi”, “Kız kardeşi” gibi tanımlar bunun bir haberden çok resmi fişleme olduğunu düşündürüyor.

Fişleme haberi üzerine Hürriyet gazetesine çok sayıda tepki geldi.

Tepkiler üzerine Hürriyet önce haberin içinden emekli amirallerim yakınları hakkındaki fişleme listesini çıkardı.

Ardından tweetindeki “Darbe bildirisini imzalayan” ibaresini “Bildiriyi imzalayan” şeklinde değiştirdi.

Macintosh HD:Users:yildirayogur:Desktop:Ekran Resmi 2021-04-06 07.09.57.png

https://twitter.com/Hurriyet/status/1379117074459602950

- Advertisment -