Ana SayfaHaberlerErdoğan’ın “son seçimim” sözlerini AK Partililer hüzünle karşıladı: “Boğazım düğümlendi” Muhalifler inandırıcı...

Erdoğan’ın “son seçimim” sözlerini AK Partililer hüzünle karşıladı: “Boğazım düğümlendi” Muhalifler inandırıcı bulmadı: “Yeni anayasa için zemin hazırlıyor”

Erdoğan’ın “Bu seçim benim için bir final. Bu seçim, yasaların verdiği yetkiyle katıldığım son seçimim” sözlerini AK Partiler duygusal tepkilerle karşıladı. Sosyal medyada Erdoğan’ın görüntülerinden oluşan birçok video paylaşıldı: “Kalbime bıçak gibi saplandı”, “Boğazım düğümlendi”, “Bir film şeridi gibi geçti önümüzden bu büyük liderin çeyrek asırlık kavgası.” Muhalifler ise Erdoğan’ın çıkışını inandırıcı bulmadı. Tekrar aday olmasının önünü açacak adımlara hazırlandığını yorumları yapıldı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TÜGVA Gençlik Buluşması’nda yaptığı konuşmada, “Bu seçim benim için bir final. Bu seçim, yasaların verdiği yetkiyle katıldığım son seçimim. Buradan çıkacak netice benden sonra gelecek kardeşlerim için bir emanetin devri olacak” diye konuştu.

Muhalefet tarafında, Erdoğan’ın sözleri inandırıcı bulunmadı. Daha önceki seçim süreçlerinde yaptığı “son seçim” vurgulu konuşmalar hatırlatıldı.

Birçok analist ve gazeteci ise Erdoğan’ın açıklamasında geçen “yasaların verdiği yetkiyle katıldığım son seçimim” vurgusunun, yeni bir yasal düzenleme sinyali olarak değerlendirdi.

AK Partililerden duygusal videolar: “Kalbime bıçak gibi saplandı”

AK Partililer ise Erdoğan’ın “final” açıklamasını duygusal tepkilerle karşıladı. Sosyal medyada Erdoğan’ın yaşamındaki kritik anlardan görüntülerin yer aldığı videolar paylaşıldı.

“Büyük finale hazır mısın İstanbul?”

Bosphorus Global tarafından yönetilen Yekvücut X hesabı, Erdoğan’ın mesajını, AK Parti İBB Başkan Adayı Murat Kurum’u etiketleyerek “Büyük finale hazır mısın İstanbul?” diye paylaştı.

Eski AK Partili milletvekili Mehmet Metiner de seçimlerle ilgili mesaj vererek şu mesajı paylaştı:

“Reis, ‘Bu seçim benim için final’ demiş. Bu sözün anlamını biliriz. Gereğini de yapmaktan kaçınmayız elbet. Senin sözünü yere düşürmemek, senin başını dik tutmak için gece gündüz demeden sahadayız. Ahdimizdir bizim: Durmak yok, yola devam!”

“Yeni Cumhurbaşkanımız Hakan Fidan” paylaşımları

Bazı AK Parti destekçileri ise Erdoğan’ın açıklamasında yer verdiği “Buradan çıkacak netice benden sonra gelecek kardeşlerim için bir emanetin devri olacak” cümlesiyle Dışişleri Bakanı Hakan Fidan’ı kast ettiğini iddia etti.

- Advertisment -