Ana SayfaHaberlerErdoğan’ın “süfli hevesler” çıkışına tepkiler: “İyi yaşamayı istemek ‘süflilik’ değil. Senin yaşattığın...

Erdoğan’ın “süfli hevesler” çıkışına tepkiler: “İyi yaşamayı istemek ‘süflilik’ değil. Senin yaşattığın hayat süfli!”

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yurt dışına giden veya gitmek isteyenleri hedef alarak söylediği “süfli heveslerle ellerin yani başka ülkelerin, başka toplumların kapısına varanlara acıyarak bakıyorum” sözleri tepki çekti: “Kendisine gelince ‘itibardan tasarruf edilmez’, halka gelince, ‘aşağılık heves.’”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ankara’da Etlik Şehir Hastanesi’nin açılış töreninde yaptığı konuşmada yurt dışına göç edenleri ve göç etmek isteyenleri hedef aldı:

“Sırf daha iyi arabaya binmek, sırf daha yeni telefon alabilmek, sırf daha çok konsere gidebilmek gibi süfli heveslerle ellerin yani başka ülkelerin, başka toplumların kapısına varanlara acıyarak bakıyorum.” (Süfli: adi, aşağılık, bayağı).

Erdoğan’ın konuşmasına sosyal medyada tepki yağdı. Siyasetçilerden gelen tepkilerin bir bölümü şöyle:

CHP Mersin Milletvekili Alpay Antmen: “Kendi çocukları yurt dışında okuyor, Avrupa’da, Amerika’da ev alıyor, oralarda lüks içinde gezebiliyor. Halkın çocukları istediği yerde bir yemek bile yiyemiyor, pahalı diye kahve içemiyor sonra onlara hakaret edebiliyor.”

CHP İzmir Milletvekili Tuncay Özkan: “Bunu diyen kişi Çankaya Köşkünü beğenmedi kendine 1100 odalı Saray yaptırdı.”

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan: “Bu saydıklarınız Türkiye’de neden olamıyor? @RTErdogan”

İYİ Parti Kalkınma Politikaları Başkanı Ümit Özlale: “İyi yaşamayı istemek ‘süflilik’ değil. Senin yaşattığın hayat süfli!”

İYİ Parti Ekonomi Politikaları Başkanı Bilge Yılmaz: “İktidar uzun yıllardır gençlere kulaklarını tıkadı. Onların haykırarak söylediklerini duymazdan geldi. Ülkenin geleceği olan gençler toplumsal, ekonomik ve politik sebeplerle yurt dışına gitmeye zorlandılar. Şimdi de gidenler eleştiriliyor, istekleri küçümseniyor.”

CHP Genel Sekreteri Selin Sayek Böke: “Türkiye’de iyi şartlarda yaşamak sadece Saray ve yandaşlarının değil, herkesin hakkı. En temel hakları dahi lüks sayan bu düzene hep birlikte son vereceğiz. Yok ettikleri fırsat eşitliğini, gelecek güvencesini, demokratik hak ve özgürlükleri herkes için ülkemizde var edeceğiz!”

Gelecek Partisi Sözcüsü Serkan Özcan: “Bir yöneticinin çevresinde artık sadece iyi araba, iyi telefon, bol para beklentisi içindeki insanlar kalınca meseleye böyle bakması normal! Gençler ülkedeki kayırmacılığın, kutuplaşmanın, hukuksuzluğun, insan onuruna aykırı yaşamanın yüküyle gidiyorlar!”

DEVA Partisi İstanbul Milletvekili Mustafa Yeneroğlu: “Cumhurbaşkanı asıl sorumluluğunu unutmuş, iflası açıklarken bile gençlerimize hakaret ediyor.”

DEVA Partisi Gençlik Politikaları Başkanı Doğa Şanlıoğlu: “Gençler elbette daha iyi arabaya binmek isteyecek, daha iyi telefon kullanmak isteyecek ve daha kaliteli sosyal hayat isteyecek. Bu güzel ülkenin gençlerine bunları çok görmek nedendir? Anormal olan nedir?”

- Advertisment -