Ana SayfaHaberlerErdoğan’ın takımı basketbolda da nâmağlup

Erdoğan’ın takımı basketbolda da nâmağlup

Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde Erdoğan, kurmaylarıyla düzenli olarak basketbol maçları yapıyor. Son iki maçın skorları medyaya yansıdı: Erdoğan’ın “yeşil” takımı her iki maçı da 50-22 ve 50-24 gibi açık farklarla kazandı. Ama haberlere bakılırsa Beştepe’de bu bir rutin. Erdoğan, rakip takımdaki MİT Başkanı İbrahim Kalın’ın da iyi oynadığını, ancak sayı krallığının kendisinde olduğunu açıklamıştı. Ahmet Hakan: “Basket maçları yeni başlamamış. Kazanan takım, genelde Erdoğan’ın takımı oluyormuş.”

Gençlik yıllarında amatör kümede futbol oynayan ve birçok kez futbol sahalarında boy gösteren Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın basketbol oynadığı görüntüler ilk kez 2016 yılında ortaya çıkmıştı.

Aynı yıl Erdoğan, bir gencin kendisine yönelttiği “Spor yapıyor musunuz, sağlık durumunuz nasıl” sorusuna, “Basket var, koşu var, ağırlık çalışmaları var. Sabahları kapalı ve açık spor yapıyorum. Kilomu da korumaya çalışıyorum. Boyum 85, kilom 95” cevabını vermişti.

Sayı krallığı da Erdoğan’da

Erdoğan’ın katıldığı bir TRT yayının ekrana yansımayan kısımlarını köşesine taşıyan Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi, Erdoğan’ın Külliye’de düzenli olarak yapılan basketbol maçlarında sayı krallığına sahip olduğunu söylediğini aktarmıştı. Selvi’nin yazısının ilgili kısmı şöyle:

“Erdoğan, ‘Daha bu sabah oynadık’ dedi. Kartoğlu hemen maçtaki durumu sordu. Erdoğan, ‘İbrahim Kalın karşımda oynuyor. Amerika’da oynamış, iyi biliyor’ dedi. İletişim Başkanı Fahrettin Altun da basket takımının değişmeyen oyuncularındanmış. Cumhurbaşkanı hafif bir tebessüm ederek, ‘Ama sayı krallığı bende. 44 sayı attım’ diye tamamladı.”

Sonrasında Erdoğan’ın, başdanışmanları ve bakanlarla yaptığı iki basketbol maçının sonucu kamuoyuna duyuruldu. Bu iki karşılaşmayı da Erdoğan’ın oynadığı takım kazandı.

28 Eylül 2021’de Külliye’de oynanan basketbol maçını Erdoğan’ın takımının 50-24 kazandığı, dönemin Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank tarafından duyuruldu. Erdoğan bu maçta 27 sayı kaydetti.

Yayınlanan görüntülerde çoğunlukla Erdoğan’ın kaydettiği sayılar yer aldı.

“Kazanan takım, genelde Erdoğan’ın takımı oluyormuş”

Hürriyet Genel Yayın Yönetmeni Ahmet Hakan ise, Erdoğan’ın takımının 50-24 kazandığı karşılaşmanın ardından yayımlanan yazısında, “İki duyum aldım, ikisini de paylaşıyorum: Bir: Basket maçları yeni başlamamış. Epey bir zamandır oynanıyormuş.  İki: Kazanan takım, genelde Erdoğan’ın takımı oluyormuş” ifadelerini kullanmıştı.

Son olarak 12 Haziran 2023’te, Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak; Bursa Milletvekili Mustafa Varank, İzmir milletvekilleri Mehmet Kasapoğlu ve Alpay Özalan, Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, MİT Müsteşarı İbrahim Kalın, İletişim Başkanı Fahrettin Altun ve eski bakan yardımcısı Hamza Yerlikaya’nın da yer aldığı maçı, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın bulunduğu yeşil takımın 50-22 kazandığını duyurdu.

Karşılaşmanın görüntüleri, bugün (30 Haziran) AK Parti Bursa Milletvekili tarafından yayınlandı.

- Advertisment -