Ana SayfaHaberlerErdoğan’ın yeğeniyle tartıştı, Cumhurbaşkanı’na hakaretten tutuklandı

Erdoğan’ın yeğeniyle tartıştı, Cumhurbaşkanı’na hakaretten tutuklandı

Sosyal medya hesabından Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın yeğeni Ali Erdoğan'a ait olduğunu iddia ettiği ses kayıtlarını dinleten ve hakarete maruz kaldığını söyleyen Nuri Başkapan gözaltına alınıp tutuklandı. Başkapan, Erdoğan'ın 'lebaleb' ifadesi ile övdüğü kongrelerini de pandemi önlemlerini ihlal ettiği gerekçesiyle yargıya taşıyan isimdi.

Nuri Başkapan, önceki gün (2 Mayıs) Twitter hesabından takipçilerine bir ses kaydı dinletti. Başkapan, kayıttaki hakaret ve tehdit içerikli sözlerin sahibinin, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yeğeni Ali Erdoğan olduğunu iddia ediyordu.

Bu paylaşımın ardından birçok kişi Başkapan’a destek oldu ve tehditleri savuran kişi hakkında işlem yapılması talebinde bulundu.

Başkapan, hakaretler ve tehditlerle ilgili suç duyurusunda bulunduğunu ancak herhangi bir işlem yapılmadığını açıkladı.

Nuri Başkapan bugün (4 Mayıs) sabah saatlerinde gözaltına alınarak Vatan Emniyet Müdürlüğü’ne götürüldü. Başkapan’ın avukatı Ferdi Yamar müvekkilinin tutuklandığını açıkladı.

“Gözaltına alınmasının zamanlaması manidar”

Avukat Ferdi Yamar şunları söyledi:

“Nuri Bey önceki gün sosyal medya hesabından tehdit edildiğine ilişkin bir paylaşım yapmıştır. Paylaşımın ardından 24 saat geçmeden bu sabah konutu basılarak ‘Cumhurbaşkanına hakaret’ suçu isnadı kapsamında gözaltına alınmış ve telefonuna da el konulmuştur. Gözaltına alınmasının zamanlaması oldukça manidardır.

“Nuri beyin ikametgâh adresi Küçükçekmece Adliyesi’nin yargı çevresindedir, kural olarak da soruşturmanın Küçükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı’nca yürütülmesi gerekirken müvekkilim İstanbul Güvenlik Büro Amirliğince gözaltına alınmış ve İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’na çıkarılmıştır.

“Dosyaya Nuri beyin daha önce yargılandığı ve beraat ettiği paylaşımlar, yine Nuri beyin mağduru olduğu olaylara ilişkin yaptığı paylaşımlar eklemiştir. Bu ilgili dosyanın alelacele hazırlandığını göstermektedir. Nuri bey hakkında Cumhurbaşkanına hakaretle ilgili açılan başkaca davalar da vardır, bunların birkaçından beraat etmiş, bir tane dosyası da halihazırda devam etmektedir. Hakkında açılan bu dosyalarda gözaltına dahi alınmamış, telefonla karakola çağırılmış ve ifade vermiştir ama bugün ise her zaman yapılan uygulamadan vazgeçilmiş, konutunda gözaltına alınarak adliyeye mevcutlu olarak çıkarılmıştır. Ardından haksız ve hukuki dayanaktan yoksun bir şekilde tutuklanmıştır.”

‘Lebaleb’ kongreleri yargıya taşıyan isimdi

Nuri Başkapan, AK Parti’nin ‘lebaleb’ kongrelerini de yargıya taşıyan isimdi. Başkapan, İstanbul Küçükçekmece Başsavcılığı’nda 26 Mart tarihinde konuyla ilgili suç duyurusunda bulunmuştu.

Yerel seçimlerde Ekrem İmamoğlu’nun kampanyasına 50 lira yatıran Başkapan’ın belediyeye bağlı Ağaç A.Ş.’deki görevine son verilmişti. Başkapan, seçimi Ekrem İmamoğlu’nun kazanmasının ardından görevine iade edilmişti. 3 Şubat 2020’de İstanbul’daki bir noterden Erdoğan’a “Cumhurbaşkanlığınızı tanımıyor ve kabul etmiyorum” diyerek ihtarname göndermek isteyen Başkapan, noterdeki görevlilerin polise haber vermesi üzerine de gözaltına alınmıştı.

Kaynak: Gazete Duvar

- Advertisment -