Ana SayfaHaberlerErdoğan’ın ziyaret ettiği cemevinin dedesi Aydınlık’a konuştu: “Avrupa devletlerinin kirli oyununu engelliyoruz”

Erdoğan’ın ziyaret ettiği cemevinin dedesi Aydınlık’a konuştu: “Avrupa devletlerinin kirli oyununu engelliyoruz”

Alevi dedesi Hüseyin Öz: “Erdoğan, Alevilerin Avrupa'da bazı odaklar tarafından karıştırıldığını vurguladı. Türkiye’de de 'Ali’siz Alevilik' dayatması yapılıyor. Arkasında bölücü örgütler var. Bizler uzun süredir bu konuda uyarılar yapıyorduk. Konuya devletin en tepesindeki ismin dikkat çekmesi önemli.”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın geçen hafta ziyaret ettiği Hüseyin Gazi Cemevi’nin Dedesi Hüseyin Öz, Aydınlık gazetesine konuştu. Öz, Cumartesi günü yapılan “Hacı Bektaş Veli’nin Hakk’a Yürüyüşünün 751. Yıl Dönümü Anma Programı”nda da Erdoğan’ın yanında oturmuştu. Öz, Erdoğan ile olan temaslarının “Avrupa devletlerinin kirli oyununu engellediğini” söyledi.

Hüseyin Gazi Cemevi Dedesi Aydınlık’a anlattı: Avrupa devletlerinin kirli oyununu engelliyoruz

Öz’ün açıklamaları şöyle:

“Ali’siz Alevilik dayatması yapılıyor. Arkasında bölücü örgütler var”

“Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın konuşması çok esaslıydı. Birliğe beraberliğe vurgu yaptı. Alevilerin haklı taleplerini dile getirdi.

“Alevilerin Avrupa’da bazı odaklar tarafından karıştırıldığını vurguladı. Bunların farkında olduğunu, müsaade etmeyeceğini söyledi.

“Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ‘İslam dışı Alevilik’ gibi tuzaklarla ilgili söyledikleri de önemli. Avrupa devletlerinin Alevilikle ilgili planları olduğunu, buna karşı her türlü önlemleri alacaklarını bildirdi.

“Türkiye’de de ‘Ali’siz Alevilik’ dayatması yapılıyor. Arkasında bölücü örgütler var.

“Bizler uzun süredir bu konuda uyarılar yapıyorduk. Devletin bu konuda harekete geçmesini istiyorduk. Konuya devletin en tepesindeki ismin dikkat çekmesi önemli.

“Devletimizin Alevilere ilgisinin devam etmesini istiyoruz”

“Cemevleri konusunda daha önce yapılan açıklamalar vardı. O noktadan bugünkü aşamaya gelinmesi ülkemizin birlik ve bütünlüğü açısından çok önemli.

“Türk milleti Alevi’siyle, Sünni’siyle bir bütündür. Bu birliğimizi bozamazlar. Kaya gibi sağlamız.

“Devletimizin Alevilere ilgisinin devam etmesini bekliyoruz. Eğer devam etmezse Alevi toplumu büyük bir hayal kırıklığı yaşar. Buna izin verilmemelidir.

“Alevilerin talepleri için Adalet Bakanlığı da dahil oldu”

“Benim yaptığım görüşmelerden edindiğim izlenim ilginin ve sorunların çözümü çabalarının devam edeceği yönünde.

“Alevilerin talepleri için Kültür ve Turizm Bakanlığı ile İçişleri Bakanlığı çalışıyor. Şimdi buna Adalet Bakanlığı da dahil oldu. Adalet Bakanlığının işin içine girmesi demek, hukuki alt yapının hazırlanması demektir. Alevilerin talepleriyle ilgili…

“Tekke ve Zaviyeler Kanunu nedeniyle yasal zemin yok”

“Tekke ve Zaviyeler Kanunu hala yürürlükte. Biz zaten kendi meşruiyetimizi yarattık ama bu kanun nedeniyle devlet katında yasal zemin yok.

“Birkaç senedir zaten çalışmalar vardı, biliyorduk. Cemevlerinin talepleri toplandı, yavaş yavaş harekete geçilecek. 8 cemevi yapılıyor, devlet tarafından. Bu çok önemli. Eskiden bu konular konuşulmuyordu bile…”

- Advertisment -