Ana SayfaHaberlerErkek olarak 462'nci, kadın olarak 1'inci oldu: İngiltere transseksüel yüzücüyü tartışıyor

Erkek olarak 462’nci, kadın olarak 1’inci oldu: İngiltere transseksüel yüzücüyü tartışıyor

Daha önce erkekler kategorisinde yarıştığı 500 metre serbest yüzme yarışmasında 462. olan Cambridge'li yüzücü Will Thomas cinsiyet değiştirme ameliyatı ile kadın oldu ve Lia Thomas adını aldı. Lia Thomas’ın 500 metre serbest yüzmede bu kez kadın olarak birinci olması İngiltere'de cinsiyet eşitliği tartışmalarını tetikledi.

Pennsylvania Üniversitesi’nin kadın yüzme ve dalış takımında yarışan transseksüel bir kadın olan Lia Thomas, Ivy League Şampiyonasında 500 yard serbest stil finallerinde birinci oldu.

Ivy League Announces Decision On Swimmer Lia Thomas

Thomas resmi olmayan bir süreyi 4 dakika 37.32 saniye ile ikinci sırada tamamlayan Thomas’ın takım arkadaşı Catherine Buroker’den 7.5 saniye daha hızlı yayınladı.

Penn swimmers issue statement supporting Lia Thomas

Thomas’ın performansı birçok tartışmanın kaynağı oldu.

Lia Thomas' Potential NCAA Competitor Welcomes Race Against Trans Athlete

Lia’nın katıldığı turnuvadaki yarışmacılardan biri basına yaptığı açıklamada Thomas’a karşı yarışmanın “korkutucu” olduğunu ve “fiziksel olarak onu yarışta yenebilmemin, hatta ona yetişebilmemin hiçbir yolunun olmadığını bildiğini” söyledi.

Tartışmanın ardından başlayan sosyal medya kampanyasında ‘Lia’nın biyolojik olarak kadınlar kategorisinde haksız bir avantaja sahip olduğu ve erkek olarak 462. olduğu yarışta kadın olarak 1. olmasının bunu kanıtladığı’ ifade edildi.

16 of Lia Thomas' teammates urge Penn, Ivy League not to fight new USA  Swimming rules on transgender athletes | Fox News

- Advertisment -