Ana SayfaHaberlerEsad güçleri İdlib’teki sivil kamplarını vurdu; Türkiye, 9 sivilin öldüğü saldırıyı isim...

Esad güçleri İdlib’teki sivil kamplarını vurdu; Türkiye, 9 sivilin öldüğü saldırıyı isim vermeden kınadı

Türkiye Dışişleri Bakanlığı dün Suriye’de sivil kampları hedef alan saldırıya dair bir kınama açıklaması yayımladı. Açıklamada Esad rejiminden bahsedilmedi, saldırı ‘failsiz’ olarak kınandı.

Suriye’de Esad yönetimine bağlı kuvvetler, İdlib’te yerlerinden edilen Suriyelilerin kaldığı kampları misket bombasıyla vurdu. Saldırı sonucunda 9 sivil hayatını kaybederken en az 70 sivilin de yaralandığı açıklandı. 

Türkiye Dışişleri Bakanlığı’ndan saldırıya dair bir kınama açıklaması yayımlandı. Açıklamada Esad rejiminden bahsedilmedi, saldırı ‘failsiz’ olarak kınandı.

Dışişleri’nden yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“İdlib’te yerlerinden edilmiş kişilerin barındığı üç ayrı kampı hedef alan, 9 sivilin ölümü ve 70 kişinin yaralanmasına yol açan saldırıları şiddetle kınıyoruz. Bu saldırılar, bölgede sükûnetin korunmasına ve gerginliğin azaltılmasına yönelik çabalara zarar vermekte, insani durumun daha da kötüleşmesine yol açmaktadır. İlgili tarafları mevcut mutabakatlara riayet etmeye ve sivillere yönelik saldırılara son vermeye davet ediyoruz. Türkiye, bölgede sükûnetin muhafazası, Suriye ihtilafına siyasi çözüm bulunması ve insani yardımların ihtiyaç sahiplerine kesintisiz şekilde ulaştırılması amacına yönelik çabalarını sürdürecektir.”

- Advertisment -