Ana SayfaHaberlerEşcinsel evliliği koruma yasasına karşı oy verdi, 3 gün sonra gay oğlunun...

Eşcinsel evliliği koruma yasasına karşı oy verdi, 3 gün sonra gay oğlunun düğününe katılacak

ABD Kongresinde dün (26 Temmuz) yapılan Eşcinsel Evliliğe Saygı yasası oylamasında ret oyu veren Temsilciler Meclisi üyesi Glenn Thompson (Pennsylvania), oylamadan 3 gün sonra eşcinsel oğlunun Cuma günü yapılacak düğününe katılacak.

Yüksek Mahkeme’nin kürtaj yasağı kararında olduğu gibi gelecekte alacağı bir kararla eşcinsel evliliğin federal düzeyde korunan bir hak olması içtihadından vazgeçmesi ihtimaline karşı 26 Temmuz’da düzenlenen oylamada Demokratlar ve 47 Cumhuriyetçi, Evliliğe Saygı Yasası’nı kabul etti. Eşcinsel evliliğin federal düzeyde korunan bir hak olduğunu belirten yasa tasarısının yasallaşması için Senato’da 60 senatörün desteği gerekiyor. Bu yasa kabul edilirse, Yüksek Mahkeme kürtaj hakkında olduğu gibi içtihadından dönse bile eyaletlerin eşcinsel evliliği eskiden olduğu gibi yasaklama şansı bulunmayacak.

Salı günkü oylamada “Hayır” oyu veren 157 Cumhuriyetçi Kongre üyesinden biri olan Glenn Thompson, bundan birkaç gün önce eşcinsel oğlunun bir erkekle evleneceği düğünü için tebrik mesajı yayımlamıştı. Eşcinsel evliliğin korunmasına dair oylamada “Hayır” oyu kullanmasından 3 gün sonra düzenlenecek düğün törenine Thompson’ın da katılması bekleniyor.

- Advertisment -