Ana SayfaHaberlerDünya‘Eşcinsel propagandası’ yasağı getiren kanun tasarısı Rusya Yayıncılar Birliği’ni kaygılandırdı: “Klasik Rus...

‘Eşcinsel propagandası’ yasağı getiren kanun tasarısı Rusya Yayıncılar Birliği’ni kaygılandırdı: “Klasik Rus edebiyatı ne olacak?”

Rusya Yayıncılar Birliği, parlamentonun alt kanadı Duma’ya bir mektup göndererek “geleneksel olmayan cinsel ilişki biçimlerinin propagandasının yapılmasının yasaklanması” için çıkarılacak yasayla ilgili endişelerini dile getirdi.

Kommersant gazetesinin haberine göre, Birlik, Duma milletvekillerinden yasa tasarına açıklık getirmelerini ve Rusya’da müfredatın da parçası olan klasik Rus edebiyatı eserlerinden bazılarının da yasaklanıp yasaklanmayacağı konusunda bilgi vermelerini istedi.

Birlik, yayıncılardan gelen başvurular doğrultusunda yasaklanacağından endişe ettikleri bazı eserlerden de örnekler sıraladı.

Mektupta adı geçen yerli ve yabancı eserlerden bazıları şöyle:

Dostoyevski – Ecinniler. (Stavrogin-Matryoşa bölümü)

Ostrovski – Fırtına (Yekaterina’nın tiradı)

Bulgakov – Morfin

Bunin – Tanya ve Galya Ganskaya

Şolohov – Durgun Don

Thomas Hardy – Kaybolan Masumiyet (Tess of the d’Urbervilles)

Nabokov – Lolita

Puşkin – Bahçesaray Çeşmesi

Tolstoy – Anna Karenina

Tasarıyı hazırlayan milletvekillerinden Aleksandr Hinşteyn mektubu henüz görmediğini söyledi. Kommersant’a konuşan Hinşteyn, klasik eserlerin yasa kapsamında değerlendirilmeyeceği kanısında olduğunu da sözlerine ekledi. (Turkrus.com)

- Advertisment -
Önceki İçerik
Sonraki İçerik