Ana SayfaHaberlerEsenyurt’ta Suriyelilerin işlettiği markete saldırı: “Burası Türkiye, Suriye değil”

Esenyurt’ta Suriyelilerin işlettiği markete saldırı: “Burası Türkiye, Suriye değil”

İstanbul Esenyurt'ta bir grup, Suriyeliler tarafından işletilen bir markete saldırdı. Kepenkleri kırılan market yağmalandı. Sebebi bilinmeyen gerginlik nedeniyle mahalledeki diğer Suriyeli esnaflar kepenk indirdi. Olayla ilgili açıklama yapan İçişleri Bakan Yardımcısı Çataklı: "Filistinli bir kişiyle sigara isteme nedeniyle başlayan tartışma kolluk kuvvetlerimizin müdahalesi ile sona erdi. Yabancı düşmanlığı üzerinden oy avcılığı yapmaya çalışan Ümit Özdağ ve benzerlerine yazıklar olsun."

İstanbul Esenyurt’ta Suriyeli iş insanlarınca işletilen Aile AVM adlı bir markete kalabalık bir grup tarafından saldırı düzenlendi.

Saldırganlar tarafından kepenkleri kırılan marketteki ürünler yağmalandı. Olayın ardından bölgedeki Suriyelilere ait işyerleri kepenklerini kapattı.

Emniyet birimlerinin bölgeye gelmesiyle beraber saldırgan grup dağıldı.

Görüntülerde 40-50 kişilik saldırgan grubun “burası Türkiye, Suriye değil” diye slogan attığı görülüyor.

İçişleri Bakan Yardımcısı İsmail Çataklı sosyal medya hesabından açıklama yaparak, “Esenyurt’ta Filistinli bir kişiyle sigara isteme nedeniyle başlayan tartışma kolluk kuvvetlerimizin müdahalesi ile sona erdi. Sorumlular gözaltına alındı. Yabancı düşmanlığı üzerinden oy avcılığı yapmaya çalışan Ümit Özdağ ve benzerlerine yazıklar olsun” dedi.

- Advertisment -