Ana SayfaHaberlerGündemEsenyurt’taki Fly Butik projesinde 200 daireyi 850 farklı kişiye satıp 600 milyon...

Esenyurt’taki Fly Butik projesinde 200 daireyi 850 farklı kişiye satıp 600 milyon TL toplamışlar: Mağdurlar arasında İranlılar da var

Esenyurt’taki 230 daireli Fly Butik Residence projesine çöken çeteyle ilgili iddianame mahkemeye gönderildi. Aynı dairelerin sahte bir şekilde birden fazla kişiye satılması sonucu 850 kişiden 600 milyon TL’nin üzerinde para toplandığı tespit edildi. Siteyi, onlarca silahlı adamı ile ele geçirmekle suçlanan Çetin Başkan Şimşek’in 2050 yıla kadar hapsi istendi. İranlı kişilerin dolandırılmasına aracılık eden bazı İranlı emlakçılar ile soruşturma kapsamında tutuklanan bir komiser iki polis de sanıklar arasında. Adaletin Aydınlığı Partisi adlı bir siyasi partinin genel başkanı olan Altuğ Ergüzel de suç örgütüyle birlikte hareket etmekle suçlanıyor.

İstanbul’un Esenyurt’ta bulunan Fly Butik Residence projesinde yer alan siteye baskı ve tehditle yerleşen suç örgütü üyelerinin, sitedeki bazı daireler için sahte ve ikiz satış yaparak mağdur ettiği yurttaşları darp ettikleri ve siteden çıkarttıkları ortaya çıkmıştı.

Fly Butik sitesi projesi, arsa ve proje sahibi Metin Uçar’ın binalardan birine astığı “Bilgimiz dışında sahte satışlar yapılmaktadır” afişi ile gündeme gelmişti. İddiaya göre, Uçar’ın ortağı, Mehmet Özçelik kimseye bilgi vermeden, daire satış işini, liderliğini Nihat Akyüz ve Çetin Başkan Şahin’in yaptığı suç örgütüne vermişti. Akyüz ve Şahin liderliğindeki ekip, birden fazla kişiye satarak ev hayali kuran çok sayıda kişiyi mağdur etmiş ve site yönetimini de ele geçirmişti. Açılan soruşturma kapsamında Mayıs ayında yapılan operasyonlar sonucu 50’nin üzerinde kişi gözaltına alınmıştı.

850 kişiye 600 milyon TL’lik hayali satış

Halk TV’den Dinçer Gökçe’nin haberine göre, 85 şüpheli bulunan 590 sayfalık soruşturma iddianamesi mahkemeye gönderildi.

Hayali daire satışı yapılan kişi sayısı 850 civarında. Bu kişilerden toplanan para miktarı ise 600 milyon lira olarak hesaplanıyor. 10’u aşkın paravan firma üzerinden yapılan hayali satışlar nedeni ile ortada kalan kişiler siteye girmek istediklerinde ise karşılarında silahlı bir grubu buldu.

İddianamede, örgüt lideri olmakla suçlanan Akyüz tutuklu durumda. Akyüz’ün, siteye yerleşmesini sağladığı Şahin ise, kendisine bağlı onlarca silahlı kişi ile siteye yerleşti.

Abdulsemet Kızılağaç, Mehmet Özçelik, Ozan Emre Mollaoğlu, Fatih Dere gibi isimlerin, örgüt yöneticiliğiyle suçlandığı iddianamede, sanıklar arasında Adaletin Aydınlığı Partisi Genel Başkanı Altuğ Ergüzel de yer alıyor.

“Adaletin Aydınlığı” adı ile parti kuran Altuğ Ergüzel de çete ile hareket etmekle suçlanıyor.

İki polis de sanık

İddianamedeki sanıklardan ikisi ise polis memuru. Tutuklu bulunan Hüseyin Şimşek, Esenyurt Asayiş Şube’de komiser olarak görev yaparken, Mevlüt Kerpiç ise Küçükçekmece ilçe Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı narkotik polisi olarak görev yapıyordu. Her iki polis, siteye çöken çete ile iş birliği yapmakla suçlanıyor. Çetenin çöktüğü bir başka site olan Acun Kent’e kayyum olarak atanan Av. Güray Tangüder, tanık olarak alınan ifadesinde, Komiser Hüseyin Şimşek’in, kendisi ile çete adına pazarlık yaptığını ifade etti. Tutuklanan polis memuru Kerpiç ise, haklarında soruşturma açtırmakla suçlanıyor. Kerpiç, çetenin çöktüğü sitenin de yönetiminde yer aldı.

Polis memuru Mevlüt Kerpiç (solda) ile komiser Hüseyin Şimşek de tutuklu durumda.

İranlıların dolandırılmasına aracılık eden İranlı emlakçılar da sanık

Hayali daire satışı yapılan yüzlerce kişi bulunuyor. Bu kişilere yönelik çok sayıda darp, tehdit ve silahla yaralama eylemi iddianamede yer aldı. Dava dosyasının sanıkları arasında çok sayıda emlakçı da var. Çok sayıda İranlı’ya hayali daire satışını yapılmasına aracılık etmekle suçlanan emlakçılar arasında İranlı Atefeh Mollamuhammedalijenap, Fatemeh Mehdizadeh, İbtissam Missaoui, Negar Soltani, Sepıdeh Rastegar ve Nazanın Mozafari Yarahmadi de sanık konumunda.

2050 yıla kadar hapis cezası

28 kişinin tutuklu olduğu sanıklı dosyada, örgüt lideri olmakla istenen cezalar ise 2000 yılı aşıyor. Çetin Başkan Şahin’in 2050 yıla kadar hapsi istenirken, Nihat Akyüz’e 1683 yıla kadar ceza istendi. Öte yandan, silahlı örgüt kurmakla suçlanan Çetin Başkan Şahin’in, talimatlarını cezaevi dışındaki kişilere ulaştırmakla suçlanan Av. Ruken Mollaoğlu ile ilgili yürütülen soruşturma ise ayrıldı.

Örgüt lideri olmakla suçlanan Çetin Başkan Şimşek’in 2050 yıla kadar hapsi istendi.

- Advertisment -