Ana SayfaHaberlerDünyaEski ABD Başkanı George W. Bush’un dili fena sürçtü: “Irak’ın işgali acımasız...

Eski ABD Başkanı George W. Bush’un dili fena sürçtü: “Irak’ın işgali acımasız ve haksız”

Eski ABD Başkanı George W. Bush, Rusya'nın Ukrayna'yı işgaline atıfta bulunmak isterken ‘Ukrayna’ yerine ‘Irak’ dedi ve Irak'ın işgalini "acımasız" ve "haksız" olarak nitelendirdi.

Reuters’in haberine göre Bush bu ‘yorum’u, dün (18 Mayıs) Dallas’taki bir etkinlik sırasında Rusya’nın siyasi sistemini eleştirirken yaptı.

Bush “Sonuç, Rusya’da kontrol ve dengelerin yokluğu ve tek bir adamın Irak’ı tamamen haksız ve acımasız bir şekilde işgal etme kararıdır” dedikten sonra “Yani, Ukrayna’yı” diye ilave etti.

Bu cümle üzerine etkinliğe katılanlar kahkahalara boğulurken Bush gülerek suçu yaşına attı.

2003’te Bush’un başkan olduğu dönemde, Amerika Birleşik Devletleri, hiçbir zaman bulunamayan kitle imha silahlarının varlığını gerekçe göstererek Irak’ı işgal etmişti.

Bush’un sözleri sosyal medyada hızla yayıldı ve klibin Dallas News muhabiri tarafından tweet’lenmesinden sonra yalnızca Twitter’da üç milyondan fazla görüntülendi.

Eski ABD Başkanı, konuşmasının devamında Ukraynalı lider Volodimir Zelensky’yi İngiltere’nin savaş zamanındaki lideri Winston Churchill’e benzetirken, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’i Şubat ayında Ukrayna’yı işgal etmeye başladığı için kınadı.

- Advertisment -