Ana SayfaHaberlerEski ATO Başkanı Bezci: “Gökçek’in isteği üzerine Gülen’le görüştüm”

Eski ATO Başkanı Bezci: “Gökçek’in isteği üzerine Gülen’le görüştüm”

Eski ATO Başkanı Salih Bezci’nin, Melih Gökçek’in Gülencilerle ilişkilerine dair ifadeleri ortaya çıktı. Gökçek’in isteğiyle bir defa Gülen’le görüştüğünü söyleyen Bezci’nin iddiaları arasında Gökçek’in kendisine “FETÖ adına yurt yaptırmayı önerdiği ve ATO yönetimine FETÖ mensuplarını almaya zorladığı” iddiaları da yer alıyor.

Eski Ankara Ticaret Odası (ATO) Başkanı Salih Bezci’nin “Melih Gökçek ve FETÖ” ifadeleri ortaya çıktı.

Cumhuriyet’ten Sarp Sağkal’ın haberine göre, 23 Haziran’da Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü’nde ifade veren Bezci; Fetullah Gülen ile bir kere görüştüğünü, 2012 yılındaki bu görüşmenin Gökçek’in isteği ile gerçekleştiğini ve bu amaçla Gökçek’in kendisini Amerika’dan bir şahıs ile irtibatlandırdığını söyledi. Bezci, bu şahsın adını anımsamadığını, kendisine New Jersey’de bir market işlettiğini söylediğini ancak daha sonra Ankara Samanpazarı’nda esnaf olduğunu öğrendiğini anlattı.

Bezci’nin ifadesinde, Gökçek’in 2013’teki ATO seçimlerine Gülenciler lehine müdahalede bulunmaya çalıştığına dair şu iddialar yer aldı:

“2013 ATO seçimlerinden önce Melih Gökçek, ‘FETÖ adına bir yurt yaptırırsan, senin yeni dönem başkanlığını garanti ederim’ dedi. Ben de kendisine bu yurdun ne kadara mal olacağını sordum. 30 milyon TL civarında olduğunu söyledi. Ben de ‘Bu kadar parayı vermektense 1000 TL’den ATO’ya 1000 tane yeni üye yaparım, benim torunlarımın da başkanlığı garanti olur’ dedim ve bu konu kapandı. 2013’te ATO başkanlık seçimine aday oldum. Gökçek, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı olduğu için ATO üyeleri üzerinde etkiliydi. Seçimlerde ısrarla FETÖ güdümünde olan Ayhan Atalay ve ekibiyle birlikte hareket etmem için ısrar ediyordu.

“Bize devlet büyüklerinin bu şekilde istediğini söyleyerek, ısrarla seçime başkan adayı olarak benim girmemi, Ayhan Atalay’ın da beni desteklemesini söyledi. Bana yönetim kurulu için isim listesi verdi. Bu listeden belirttiği 7 kişiyi yönetime almamı, diğer 3 ismin de benim tarafımdan belirleneceğini söyledi.”

Gökçek’in verdiği listeden Faruk Özden Oğultürk’ü çıkardığı için üzerinde istifa baskısı kurulduğunu öne süren Bezci’nin ifadeleri şöyle devam ediyor:

“Mazbatayı alana kadar istifa etmedim. Aldıktan sonra Gökçek bana oğlu Osman Gökçek ve Serhun Günay’ı göndererek, istifa etmemi istedi. Etmedim. Daha sonra benim seçim sürecimden hemen sonra istifa etmem ile FETÖ bağlantılı olan yönetim kurulu üyeleri tarafından oybirliğiyle Ayhan Atalay’ı yönetim kurulu başkanı yapmak istediklerini anladım. 17/25 Aralık başladığında, Atalay ve onu destekleyen meclis üyeleri yurtdışına firar etti.”

- Advertisment -