Ana SayfaHaberlerEski CHP’li, eski Memleket Partili bağımsız Çelebi: “Siyaseti bıraksam da 6+1 değil...

Eski CHP’li, eski Memleket Partili bağımsız Çelebi: “Siyaseti bıraksam da 6+1 değil Cumhur ittifakı derim! Sayın Cumhurbaşkanımız @ RTErdogan…”

Teğmenliği sırasında Ergenekon davasında yargılanan, serbest kaldıktan sonra milletvekili yapıldığı CHP’den ayrılıp Memleket Partisi’ne katılan sonra oradan da istifa edip bağımsız kalan İzmir Milletvekili Mehmet Ali Çelebi, Erdoğan’ı mentionlayarak “Cumhur İttifakı” dedi: “PKK-Öcalan severlerin hoş görüldüğü denklemlerle işim olmaz net! Sìyaseti bıraksam da 6+1 değil Cumhur ittifakı derim! Kumpas davaları yeniden açacağım diyen Babacanlara karşı mücadelem kesintisiz sürecektir. Çabuk unutanlara önemli bir hatırlatma: Sayın Cumhurbaşkanımız 15 Temmuz’da direnmese hepimiz katledilmiştik.” İsmail Saymaz ise, Çelebi'nin partinin kuruluş yıl dönümü olan 14 Ağustos'ta AK Parti'ye katılabileceğini iddia etti.

Bir süredir Millet İttifakı ’na sorular soran ve ittifakı HDP işbirliği, FETÖ ve Mavi Vatan gibi konularda yeterince yerli ve milli bulmadığı için Cumhur İttifakı’na sıcak mesajlar gönderen bağımsız İzmir Milletvekili Mehmet Ali Çelebi, gece yarısı attığı tweetlerle “Cumhur İttifakı” dedi.

Çelebi’nin CHP’li ve Kemalist sosyal medya kullanıcılarından çok sayıda tepki aldığı ve yorumlara kapattığı tweetleri şöyle:

“Asker kökenli bir vekilim. Silahlı Kuvvetlerimizin namuslu ellerinde yetiştim.Birçok devre arkadaşım şehit oldu.40bin vatan evladımız boşuna toprağa düşmedi. PKK-Öcalan severlerin hoş görüldüğü denklemlerle işim olmaz net! Sìyaseti bıraksam da 6+1 değil Cumhur ittifakı derim!

Ali Tatar,Cem Çakmak,Murat Özenalp ve tüm kumpas şehitlerimizin dün sesiydim,yarın da olacağım. KHK’lar üzerinden FETÖYE alan açmak isteyenlere, Kumpas davaları yeniden açacağım diyen Babacanlara karşı mücadelem kesintisiz sürecektir.

Çabuk unutanlara önemli bir hatırlatma: Sayın Cumhurbaşkanımız

@RTErdogan

15 Temmuz’da direnmese ben dahil kumpaslarda yargılanan istisnasız herkes, ölüm listelerindeki Türkiye’nin binlerce önemli ismi bugün hayatta olmayacaktı.Hepimiz katledilmiştik.

Türkiye Cumhuriyeti Devleti Kurtuluş Savaşından sonraki en ciddi ve çok cepheli EGEMENLİK Mücadelesini vermektedir. -PKK-FETÖ ile kararlı mücadele şarttır. -Terör devletine müsaade edilemez, Mavivatanda oldubitti yapılamaz. “MİLLİ BİRLİK” şarttır. Buna her türlü katkıyı sunarım.”

Hava teğmen iken Ergenekon davasında 4.5 yıl hapis yatan Mehmet Ali Çelebi, hapiste evlenmiş. Nikah şahitliğini ise CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu ve dönemin TBB başkanı Metin Feyizoğlu yapmıştı. Çelebi, serbest kaldıktan sonra Kılıçdaroğlu’nun yakasına taktığı rozetle CHPli olmuş, 2018’de CHP’den İzmir milletvekili olarak Meclis’e girmiş. Çelebi, iki yıl önce CHP’den istifa edip katıldığı Memleket Partisi’nden de istifa edip bağımsız kalmıştı.

HalkTV yazarı gazeteci İsmail Saymaz, Çelebi’nin AK Parti’nin kuruluş yıldönümü olan 14 Ağustos’ta partiye katılabileceğini iddia etti:

“Mehmet Ali Çelebi, geçen hafta AK Partili heyetle ile özel görüşme yaptı. Bu görüşme sonunda AK Parti’ye katılmaya karar verdi. Bir AK Partili yetkili, bana bu bilgiyi doğruladı. Çelebi, öğrendiğim kadarıyla, AK Parti’nin kuruluş yıldönümü olan 14 Ağustos’ta partiye katılabilir.”

- Advertisment -