Ana SayfaHaberlerDünyaEski diplomat 16 yıl sonra terfi ettirilerek aile hastanesinden Madrid Büyükelçisi olarak...

Eski diplomat 16 yıl sonra terfi ettirilerek aile hastanesinden Madrid Büyükelçisi olarak atandı

Yeni elçiler kararnamesi yayımlandı. En dikkat çekici atama Madrid Büyükelçiliği’ne atanan Nüket Küçükel Ezberci. 2007’den Dışişleri Bakanlığı’ndan şube müdürü iken ayrılan ve ailesine ait Ankara Güven Hastanesi’ne yöneticilik yapan Ezberci, 16 yıl önce terfi ederek büyükelçi olarak Madrid’e atandı. Ezberci geçen yıl da Türkiye Futbol Federasyonu’nun başkanvekili ve TFF’nin ilk kadın yöneticisi olmuştu. Cezayir Büyükelçiliği’ne atanan Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Mücahit Küçükyılmaz ise Twitter’dan Kılıçdaroğlu’na “en alçak ve geri zekalıca” diye hakaret ettiği için yargılanıp beraat etmişti. Paris Büyükelçiliği’nden merkeze çekilen Refik Ali Onaner ise Berna Laçin’i elçilikte ağırladığı için AK Partili çevrelerden tepki almıştı.

Moskova, Kyiv, Paris, Madrid, Varşova’nın da aralarında olduğu bazı büyükelçiliklere yeni atamalar yapıldı. Büyükelçilik görevlerine atanan bazı isimler dikkat çekti.

2007’den beri Dışişleri’nde görev yapmayan isim, Madrid büyükelçisi

Madrid Büyükelçiliği’ne atanan Nüket Küçükel Ezberci, 1992 yılında girdiği Dışişleri Bakanlığı’ndan 2007’de AB Genel Sekreterliği’nden Siyasi Şube Müdürü iken istifa etmişti. Ezberci, 2001-2005 arasında Madrid Büyükelçiliği’nde başkatip olarak görev yapmış. 2007’den bu yana ise babasının kurduğu Ankara Güven Hastanesi’nde yöneticilik yapıyordu.

Geçen sene Türkiye Futbol Federasyonu’nun (TFF) Başkanvekili ve aynı zamanda TFF’nin ilk kadın yöneticisi olan Ezberci halen bu görevi sürdürüyor.

Yeni Cezayir büyükelçisi Kılıçdaroğlu’na hakaretten beraat etmişti

Cezayir Büyükelçiliği’ne de Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Mücahit Küçükyılmaz atandı.  2019’dan beri Cumhurbaşkanı Başdanışmanı olan Küçükyılmaz, aynı zamanda Şubat 2022’den bu yana da Basın İlan Kurumu Yönetim Kurulu Başkan Vekilliği görevini yürütüyordu.

Küçükyılmaz daha önce CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu hakkında paylaştığı sosyal medya mesajlarıyla da gündeme gelmişti. 29 Ocak 2018’de yaptığı bir paylaşımda Kılıçdaroğlu’nun Özgür Suriye Ordusu’yla ilgili sözlerini alıntılayan Küçükyılmaz, “Fazla söze gerek yok. Popülizmin, demagojinin, ikiyüzlülüğün CHP liderinden neşet eden en alçak ve geri zekalıca halini aşağıdaki satırlarda bulabilirsiniz” ifadelerine yer vermişti.

Küçükyılmaz hakaret suçlamasıyla yargılandığı davadan beraat etmişti.

Denktaş’ın torunu Rauf Alp Denktaş, Varşova’ya

Varşova Büyükelçiliği’ne de KKTC Kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş’ın torunu Rauf Alp Denktaş atandı.

1985’te trafik kazasında hayatını kaybeden Raif Denktaş’ın oğlu olan Rauf Alp Denktaş, babası hayatını kaybettiğinde 11 yaşındaydı.

2001’den beri Dışişleri Bakanlığı’nda görev yapan Rauf Alp Denktaş, Dışişleri Bakanlığı Çok Taraflı Ekonomik İşler Genel Müdür Yardımcısı olarak görev yapıyordu.

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü ve Enformasyon Genel Müdürü Tanju Bilgiç de Moskova Büyükelçisi olarak görevlendirildi.

Büyükelçiliklere atanan diğer isimler ve görev yerleri şöyle:

Paris Büyükelçiliğine Türkiye’nin Bratislava Büyükelçisi Yunus Demirer, Asuncion Büyükelçiliğine Yavuz Kül, Fas Büyükelçiliğine Mustafa İlker Kılıç, Kiev Büyükelçiliğine Mustafa Levent Bilgen, Uluslararası Sivil Havacılık Teşkilatı (ICAO) Nezdindeki Daimi Temsilciliğe Güvenlik İşleri Genel Müdürü Büyükelçi Nevzat Uyanık.

- Advertisment -