Ana SayfaHaberlerEski teğmen milletvekilinin 30 milyonluk Bentley’de çıkan araç kartı: “Arkadaşıma ait, İstanbul’a...

Eski teğmen milletvekilinin 30 milyonluk Bentley’de çıkan araç kartı: “Arkadaşıma ait, İstanbul’a gittiğimde kullanmak için kartı verdim”

AK Partili Milletvekili Mehmet Ali Çelebi, lüks bir araçta kendi adını taşıyan bir TBMM giriş kartı bulunması üzerine açıklama yaptı: “Bu araç bana ait değildir. İstanbul’da oturan bir arkadaşımıza aittir. Öncelikle İstanbul’a araçsız gittiğimde kullanmak; aynı zamanda ciddi rahatsızlıkları olan İstanbul’da oturan annemi acil durumlarda ben yokken hastaneye getirip götürmesi için tahsislerimden birini bu şekilde kullandım. TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş: “Milletvekili olduğum dönemde kendi çocuklarıma bile kart vermedim, verdirtmedim. Herkesin bu anlamda Meclis’in mehabetini korumak için dikkat etmesi lazım.”

Sosyal medyada, AK Parti milletvekili Mehmet Ali Çelebi’nin adının bulunduğu TBMM araç giriş kartı taşıyan lüks bir araç ilgili iddialar ortaya atılmıştı.

Çelebi Twitter hesabından şunları yazmıştı:

“Bu araç bana ait değildir. İstanbul’da oturan bir arkadaşımıza aittir. Öncelikle İstanbul’a araçsız gittiğimde kullanmak; aynı zamanda ciddi rahatsızlıkları olan İstanbul’da oturan annemi acil durumlarda ben yokken hastaneye getirip götürmesi için tahsislerimden birini bu şekilde kullandım.”

Kendisinin Skoda marka bir aracının olduğunu belirten Çelebi, “Milletvekillerinin kendisine tahsisli üç araç hakkı vardır. Hepsi kendilerine ait olmak zorunda değildir. Vekillerimiz bu tahsisi genel olarak Ankara’da bir araç ve kendi seçildikleri illerde bir araç olarak kullanmaktadır” mesajını paylaşmıştı.

“Kendi çocuklarıma bile kart vermedim, verdirtmedim”

Basın kuruluşlarının Ankara temsilcileriyle bir araya gelen TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, konuyla ilgili gelen bir soruya şöyle yanıt verdi:

“Milletvekili olduğum dönemde kendi çocuklarıma bile kart vermedim, verdirtmedim. Herkesin bu anlamda Meclis’in mehabetini korumak için dikkat etmesi lazım. Bununla ilgili özel olarak bir şey söylemiyorum. Herkes bu konunun üzerinde hassasiyetle durması lazım. Ama her vesileyle de milletvekilini itibarsızlaştıracak şeylerden de kaçınılması gerektiğini düşünüyorum.”

- Advertisment -