Ana SayfaHaberlerGündemEski Ülkü Ocakları başkanı öldürüldü: 2 sene önce istifa etmişti

Eski Ülkü Ocakları başkanı öldürüldü: 2 sene önce istifa etmişti

2020 yılında Ülkü Ocakları genel başkanlığından istifa eden ve dün (29 Aralık) İYİ Partili isimlerle paylaştığı fotoğraf nedeniyle tartışma konusu olan Sinan Ateş, motosikletli bir kişinin silahlı saldırısında başından vurularak öldürüldü.

Eski Ülkü Ocakları genel başkanı Sinan Ateş, arkadaşı Selman Bozkurt ile Ankara’da bir apartmandan çıktıkları sırada, motosikletli bir kişinin silahlı saldırısına uğradı. Saldırıda Sinan Ateş başından, Ateş’in yanında bulunan Selman Bozkurt da omzundan yaralandı. Hastaneye kaldırılan Sinan Ateş hayatını kaybetti.

Sinan Ateş’in hayatını kaybettiğini Demokrat Parti Genel Başkan Yardımcısı Cemal Enginyurt duyurdu:

“Ülkü Ocakları Eski Genel Başkanı Sinan Ateş kardeşim, Hain ve kahpece bir pusuyla şehit edilmiştir. Katillerin Allah belasını versin. Ruhu şad, Mekanı Cennet olsun inşallah.”

9 Ocak 2019’da Ülkü Ocakları Genel Başkanı olan Sinan Ateş, 2 Nisan 2020’de akademik çalışmalarını ve Hacettepe Üniversitesi’ndeki görevini gerekçe göstererek istifa ettiğini duyurmuştu.

Sinan Ateş’in dün (29 Aralık) İYİ Partili iş adamları İbrahim Sungur ve Mahmut Korkmaz ile birlikte çektirdiği fotoğrafı sosyal medya hesabından “Ülkücüyüm demenin zor olduğu günlerde ülkücülük davası uğruna mücadele veren dâvamızın aksaçlılarıyla” açıklamasıyla paylaşması tartışmalara sebep olmuştu.

Fotoğrafı haberleştiren ODA TV’ye yanıt veren Ateş, halen MHP’li olduğunu söylemişti.

“Oda TV yine ülkücülere ve MHP’lilere itibar suikasti peşindedir. ODATV’nin kime ve neye hizmet ettiği gayet açıktır. Bizim tavrımız da duruşumuz da nettir. Yetiştiğimiz Ocak Ülkü Ocakları, partimiz MHP’dir.”

- Advertisment -