Ana SayfaHaberler“Eski ve yeni İçişleri Bakanları arasında fitne ve fesat üretiminin tahrik edilmesi ahlaksızlıktır”

“Eski ve yeni İçişleri Bakanları arasında fitne ve fesat üretiminin tahrik edilmesi ahlaksızlıktır”

Yeni yasama yılının ilk parti grup toplantısında konuşan Bahçeli, hem Soylu’ya destek çıktı hem de Yerlikaya aleyhindeki paylaşımlara tepki gösterdi: “Saldırının hemen ardından sosyal medyada İçişleri Bakanlığı ekseninde maksatlı tartışmaların körüklenmesi, eski ve yeni bakanlar arasında fitne ve fesat üretiminin tahrik edilmesi, Türkiye düşmanlarının değirmenine su taşıyan arsızlık ve ahlaksızlıktır. Tescilli FETÖ’cülerin özellikle sayın Süleyman Soylu’ya iftira kuyruğuna girmeleri, bazılarının da görevdeki İçişleri Bakanı’nı kötülemeleri ülkemize kurulan bir zaman ayarlı tuzaktır.”

MHP lideri Devlet Bahçeli partisinin grup toplantısında konuştu.

Bahçeli’nin açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

“1 Ekim saldırısı Türkiye’ye karşı yapılmıştır. Bu saldırının hemen ardından sosyal medyada İçişleri Bakanlığı ekseninde maksatlı tartışmaların körüklenmesi, eski ve yeni bakanlar arasında fitne ve fesat üretiminin tahrik edilmesi, Türkiye düşmanlarının değirmenine su taşıyan arsızlık ve ahlaksızlıktır.

Tescilli FETÖ’cülerin özellikle sayın Süleyman Soylu’ya iftira kuyruğuna girmeleri, bazılarının da görevdeki İçişleri Bakanı’nı kötülemeleri ülkemize kurulan bir zaman ayarlı tuzaktır.

Üstelik Emniyet teşkilatında tecrübeyle ve kahramanca görev yapan fakat bir sebepten dolayı görevden alınan bazı isimler etrafında dedikodu kampanyasına tevessül edilmesi asla doğru ve hakkaniyetli bir uygulama da değildir. Terörle mücadeleyi cesaretle ve inanmışlıkla icra eden kamu görevlilerimizin itibarıyla ve mesleki onurlarıyla oynanması çok tehlikeli sonuçlara sebebiyet verecektir.

Bu vatan için ‘kim canını ortaya koyar’ diye sorulduğunda, sağına soluna bakmadan arkasını önünü kollamadan ‘ben varım’ diyen vatan evlatlarına sahip çıkmak, üstlendikleri makam ve görevlerinde sabit tutmak milli güvenliğimizin kaçınılmaz bir gereğidir. Nefisleri ve ertelenmiş hesapları çatıştırarak, devletin ülkesi ve milletiyle bölünmez bütünlüğünü muhafaza etmek çok zordur.

15 Temmuz FETÖ darbe teşebbüsünden sonra vatana ve millete fedakarlıkla hizmet eden evlatlarımızı darıltırsak, incitirsek, kırıp küstürürsek Allah muhafaza günü geldiğinde ihtiyaç hasıl olduğunda, sonu şehadet veya gazilik olan şanlı bir mücadele esnasında ararsak bile hiç kimseyi bulamayız. Devlet yönetiminde duygusallık olmaz. Devlet yönetiminde ihmal olmaz. Devlet yönetiminde kahramana mükafat, haine cezadan başka bir şey olamaz.

Milletine kendisini vakfetmiş kim varsa başımızın tacıdır. Onların üzülmesi ve dışlanması çok sakıncalıdır.”

- Advertisment -