Ana SayfaHaberlerAK Parti ve MHP ile ittifak öneren İYİ Parti Eskişehir Milletvekili istifa...

AK Parti ve MHP ile ittifak öneren İYİ Parti Eskişehir Milletvekili istifa etti

Daha önce AK Parti ve MHP ile ittifak öneren İYİ Parti Eskişehir Milletvekili Nebi Hatipoğlu, "Genel seçimlerden sonra İYİ Parti ile derin görüş ayrılıkları yaşadığını" söyleyerek partisinden istifa etti. Hatipoğlu'nun istifası ile birlikte İYİ Parti'nin Eskişehir'de milletvekili kalmadı. İYİ Parti Eskişehir İl Başkanı Serdar Ulucan: "Aldığı 85 bin oyun vebali var üzerinde, siyasi haysiyeti varsa vekillikten de istifa eder."

İYİ Parti Eskişehir Milletvekili İdris Nebi Hatipoğlu, partisinden istifa ettiğini açıkladı.

Hatipoğlu sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, “Eskişehir milletvekili seçildiğim İYİ Parti ile genel seçim sürecinden bu yana derin görüş ayrılıkları yaşamaktaydım” dedi.

“İYİ Parti ile derin görüş ayrılıkları yaşamaktayım”

Nebi Hatipoğlu’nun istifa açıklaması şöyle:

“Büyük Türk milletinin bilgisine, Türkiye ve Eskişehir sevdalısı bir insan olarak çıktığım siyaset yolculuğunda, Eskişehir milletvekili seçildiğim İYİ Parti ile genel seçim sürecinden bu yana derin görüş ayrılıkları yaşamaktaydım. Parti içi istişare sürecimizin de sağlıklı yürümemesinden kaynaklı olarak, genel başkanımız sayın Meral Akşener’i de bilgilendirerek İyi Parti’den istifa ediyorum.”

İYİ Parti Eskişehir İl Başkanı: “Aldığı 85 bin oyun vebali var üzerinde, siyasi haysiyeti varsa vekillikten de istifa eder”

İYİ Parti Eskişehir İl Başkanı Serdar Ulucan, İYİ Parti’den istifa eden Nebi Hatipoğlu hakkında bir açıklama yaptı ve şunları söyledi:

“Hayırlı olsun diyoruz. İstifa tek taraflı bir karardır. Siyasi haysiyeti, onuru varsa milletvekilliğinden istifa eder.”

“Kendi tercihleridir. İYİ Parti kimsenin arka bahçesi de değildir, fabrikası da değildir.”

“Teşkilat var. Çalışmalar boş değil. Aldığı 85 bin oyun yani her seçmenin üzerinde vebali var üzerinde.”

İYİ Parti, Eskişehir’de vekilsiz kaldı

Eskişehir’in 6 milletvekili bulunuyor. AK Parti’den Fatih Dönmez, Ayşen Gürcan, CHP’de Utku Çakırözer, Jale Nur Süllü, İbrahim Arslan, İYİ Parti’den ise Nebi Hatipoğlu seçimlerde milletvekili seçilen isimler olmuştu.

Hatipoğlu’nun istifasının ardından Eskişehir’de İYİ Parti milletvekili de kalmamış oldu. Hatipoğlu şimdi Eskişehir bağımsız milletvekili olarak görev yapacak.

AK Parti ve MHP ile ittifakı önermişti

Hatipoğlu daha önce sosyal medya hesabından yaptığı açıklama ile partisinin AK Parti ve MHP ile ittifakını savunarak, “CHP, zıt kutbu Saadet Partisi ile, AKP’den kopan DEVA Partisi, Gelecek Partisi ile seçim ittifakı yaptı. CHP’ye gönül vermiş milyonlarca seçmeninin muhalefetine rağmen, 37 vekilini kendisine zıt görüşlü partilere hediye etti. Peki soruyorum; İYİ Parti aynı tabandan milliyetçi-muhafazakâr vatandaşlarımızın oy verdiği sağ partilerle ittifak neden yapmasın?” demişti.

Hatipoğlu TV100’de katıldığı bir canlı yayında da bu önerisini yinelemişti:

“Mesela Eskişehir’de ‘İYİ Parti milletvekili çıkaramıyor oyunuz boşuna gitmesin gelin CHP’ye oyunuz verin’ diye çalışmalar yapılmış. Ben kesinlikle Eskişehir’de CHP ile ittifak yapılması taraftarı değilim. Ama tabii ki bir sağ parti ile belirli prensiplerde biz ittifak yapabiliriz. AK Parti, MHP, Saadet Partisi olabilir. Ben, ‘olsun’ diye söylemiyorum ama olmasını dillendirdiğim zaman insanlar neden bu kadar alınıyor veya tepki veriyor?”

Nebi Hatipoğlu kimdir?

İdris Nebi Hatipoğlu 1975 yılında Eskişehir’de dünyaya geldi. Bilkent Üniversitesinde muhasebe ön lisans eğitimini tamamladı. Anadolu Üniversitesi İşletme Fakültesini bitirdi. 2006-2007 sezonunda Eskişehirspor Kulübü’nün başkanlığını üstlendi. Başkanlık yaptığı dönemde Eskişehir milletvekili Kemal Unakıtan aracılığıyla Eskişehirspor’a kaynak yaratıldı ve takım Süper Lig’e yükseldi.

28. dönem TBMM’ye milletvekili olarak girdi; Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabii Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Komisyonu’nda görev aldı. İngilizce bilen Hatipoğlu, evli ve 3 çocuk babasıdır.

- Advertisment -