Ana SayfaHaberlerEşref Gani, 'ülkeden kaçarken yanına yüklü miktarda para aldı' iddiasını reddetti

Eşref Gani, ‘ülkeden kaçarken yanına yüklü miktarda para aldı’ iddiasını reddetti

Afganistan'ı terk ederken yanında yüklü miktarda para aldığı iddiasını reddeden devlet başkanı Gani, “Ayakkabılarımı değiştirecek zaman bile bulamadım” dedi.

 Taliban’ın Afganistan’a hakim olmasından sonra ülkeyi terk eden Afganistan Devlet Başkanı Eşref Gani, “Kan dökülmesini önlemek için ülkeden ayrılmak zorunda kaldığını” belirtti.

Ailesiyle birlikte Birleşik Arap Emirlikleri’ne (BAE) giden Gani, Facebook’tan yayınladığı video mesajıyla ülkeden kaçmasıyla ilgili açıklamalarda bulundu.

Gani, BAE’de olduğunu doğrulayarak, “Kan dökülmesini önlemek için ülkeden ayrılmak zorunda kaldım. Felaketin önlenmesi için BAE’deyim. Afganistan halkının gerçek İslami ve ulusal başarılarını elde etmek ve Afganların adaleti için çalışmalarıma geri dönebilmek için istişare halindeyim” diye konuştu.

Başkent Kabil’de kalması halinde şiddet olaylarına şahit olmak zorunda kalacağını söyleyen Gani, ayrılışının detaylarını bilmeyenlerin kendisini yargılayamayacağını savundu.

Gani, Rusya’nın Kabil Büyükelçiliği Sözcüsü Nikita İşçenko’nun kendisinin ülkeyi terk ederken yanına yüklü miktarda para aldığı yönündeki iddialarını yalanladı.

Rus diplomatın iddialarının “yersiz” olduğu yorumunu yapan Gani, “Tamamen yalan ve yersiz. Bu, BAE gümrüğüyle kanıtlanabilir. Ayakkabılarımı değiştirecek zaman bile bulamadım. Güvenlik görevlileri devletin başı olarak çok acil bir tehdit olduğu için ayrılmamı istediler” dedi.

Gani, Afgan hükümetinin Taliban’la görüşmelerinin sonuçsuz kalmasının “kendi hataları” olduğu değerlendirmesinde bulunarak, Taliban’a barışçıl yollarla iktidarı devretmek istediğini ancak kendi isteği dışında Afganistan’dan çıkarıldığını iddia etti.

Kaynak: Gazete Duvar

- Advertisment -