Ana SayfaVİDEO HABEREthem Sancak “TMSF’ye düşerse Beşiktaş’ı alırım” sözlerinin ardından Beşiktaş'tan ihraç edildi

Ethem Sancak “TMSF’ye düşerse Beşiktaş’ı alırım” sözlerinin ardından Beşiktaş’tan ihraç edildi

Beşiktaş Disiplin Kurulu, katıldığı bir televizyon programında kullandığı “TMSF’ye düşerse Beşiktaş’ı alırım” sözlerinin ardından iş insanı Ethem Sancak’ı oy birliğiyle ihraç etti. Sancak, yakın zamanda söylediği "Biz Amerika'nın desteğiyle iktidara geldik" sözlerinin ardından da AK Parti’den ihraç edilmişti.

Beşiktaş Disiplin Kurulu, “TMSF’ye düşerse Beşiktaş’ı alırım, Asya şampiyonu yaparım” şeklindeki sözleri nedeniyle ünlü iş insanı Ethem Sancak hakkında başlattığı ihraç sürecini sonuçlandırdı. Disiplin kurulu, Ethem Sancak’ı oy birliğiyle Beşiktaş’tan ihraç etti.

Kurul nihai kararını şu ifadelerle duyurdu:

“Şikâyet edilen hakkında yukarıda belirtilen gerekçeler gözetilerek tüzüğümüzün 46 / C maddesi gereğince toplantıya katılan üyelerimizin oy birliğiyle kesin çıkarma cezası verilmesine karar verilmiştir.”

Ethem Sancak’ın katıldığı bir televizyon programında kullandığı şu ifadeler tartışma konusu olmuştu:

“Tüm kulüplerin borcu inanılmaz seviyede. Bu derneklerle falan yönetilecek bir iş değil artık. Endüstriye uygun bir şirketleşme olursa ve bir gün Allah korusun, TMSF’ye düşerse Beşiktaş, ihaleye girip alacağım. Bir konsorsiyum oluşturacağım. Beşiktaş’ı Asya’nın Şampiyonlar Ligi şampiyonu haline getireceğim.”

Beşiktaş Başkanı Ahmet Nur Çebi: TMSF’ye düşme şansı sıfır

Sancak’ın açıklamasına tepki gösteren Beşiktaş Başkanı Ahmet Nur Çebi, “Beşiktaş 120 yıllık kulüp. Diğer kulüplerle yorum yapmam ama benim kulübümün TMSF’ye düşme şansı sıfır. Eğer birilerinin böyle bir beklentisi varsa boşuna bekler. Taraftar böyle bir şeye müsaade etmez” demiş, ancak Sancak’ın bu ifadeler nedeniyle ihraç edilmesine karşı olduğunu belirtmişti.

3 ayda ihraç edildi

Beşiktaş kongre üyelerinden Ahmet Hilmi Yılmaz, 15 Temmuz 2022’de disiplin kuruluna dilekçeyle başvurarak Ethem Sancak’ın ihraç edilmesini talep etti. İhraç talebi yaklaşık 3 ay sonra 19 Ekim 2022’de kabul edildi. 

Ethem Sancak kimdir?

Sancak, gençlik yıllarında Doğu Perinçek ile birlikte Maocu olarak adlandıralan Aydınlık hareketi içinde siyaset yaptı. Devrimcilik yıllarından sonra 80’lerin sonunda iş hayatına atıldı. AK Parti’ye üye olan ve Merkez Karar Yürütme Kurulu’na (MKYK) kadar yükselen Ethem Sancak, bir röportajında “Biz Amerika’nın desteğiyle iktidara geldik” dediği için parti içinde büyük tepki çekti. İhraç istemiyle disipline sevkedilmişken kendisi istifa etti ve eski dava arkadaşı Doğu Perinçek’in başkanı olduğu Vatan Partisi’ne üye oldu.

- Advertisment -