Ana SayfaHaberlerEuro 2020 için Rusya’ya giden futbolseverler Delta varyantını Finlandiya’ya taşıdı

Euro 2020 için Rusya’ya giden futbolseverler Delta varyantını Finlandiya’ya taşıdı

Finlandiya sağlık yetkilileri Perşembe günü yaptığı açıklamada, Euro 2020 maçlarının ardından Rusya'dan dönen Fin futbol taraftarlarının ülkelerindeki günlük koronavirüs vakalarında artışa neden olduğunu söyledi. Haber, delta varyantının etkisini gösterdiği Rusya’dan Türkiye’ye gelecek Rus turistleri akla getiriyor.

Reuters’da yer alan habere göre Fin yetkililer, Finlandiya milli takımının bu ay St. Petersburg’da iki mağlubiyet yaşadığını ve o zamandan beri iki sınır kapısında çoğu geri dönen taraftarlar arasında olmak üzere yaklaşık 100 enfeksiyon kaydedildiğini söyledi.

Resmi verilere göre, günlük yeni vakaların toplamı o zamandan beri yaklaşık 50’den 100’ün üzerine çıktı. Hastane bölgesi başhekimi Risto Pietikaianen, “Finlilerin çoğunlukla birbirleriyle etkileşime girdiği ancak virüsü sadece birkaç gün içinde kaptığı düşünüldüğünde, orada şaşırtıcı derecede iyi yayıldı.” dedi.

Finlandiya Sağlık ve Refah Enstitüsü, St. Petersburg’a seyahat eden Finliler arasında yaklaşık 100 enfeksiyon teşhisi konduğunu ve sayının artacağını söyledi.

Sağlık enstitüsü güvenlik başkanı Mika Salminen, St. Petersburg’da COVID’e yakalananların çoğunun futbol taraftarı olduğunu söyledi. Enfeksiyonların çoğu, 22 Haziran’da Finlandiya’ya gitmek için şehirden ayrılan 15 otobüste bulunan kişilerde bulundu.

Rusya halen korona pandemisinden en çok etkilenen ülkelerden biri. Enfeksiyon sayısı ülke çapında ve özellikle Moskova ve St. Petersburg’da artış eğiliminde. Finlandiya’da görülen vaka artışının sebebinin de Euro 2020’nin düzenlendiği Rusya’daki yeni Delta varyantının olduğu düşünülüyor.

- Advertisment -