Ana SayfaHaberlerEURO 2024 | Avusturya maçında Milli Takımı neler bekliyor?

EURO 2024 | Avusturya maçında Milli Takımı neler bekliyor?

Türkiye ve Avusturya, Euro2024'te çeyrek finale yükselmek için 2 Temmuz'da Almanya’nın Leipzig kentinde karşı karşıya geliyor. Türkiye, en son Mart 2024'te yapılan hazırlık maçında Avusturya'ya 6-1 mağlup olmuştu. Her iki takım da eksiklerle mücadele edecek: Türkiye'de Hakan Çalhanoğlu ve Samet Akaydın; Avusturya'da ise Wimmer bu maçta forma giymeyecek.

Bugüne kadar 18 kez karşı karşıya gelmiş Türkiye ve Avusturya, Euro2024 kapsamında 2 Temmuz’da Leipzig’de gerçekleşecek ve kazananın çeyrek finale yükseleceği maç öncesinde nefesler tutuldu.

Türkiye, Avusturya ile en son Mart 2024 yılında bir hazırlık maçında karşı karşıya gelmişlerdi. Bu maçta Türkiye, Avusturya karşısında 6-1 mağlup olmuştu. 

Avusturya’nın Ulusal gazetelerinden Der Standard’daki okur yorumları, 2 temmuzdaki maç için şunları söylüyor:

“Türkiye’ye karşı sakin kalmalı ve sarı kart görmelerine izin vermelisiniz, bence Türk oyununu ele geçirir ve ağaç kesmeye kalkarsak kaybederiz. Eğer sportmenlik dışı davranışlar olmasaydı -Türkler zaman zaman harika bir oyun oynasalar bile- onları duygusal olarak değil oyun olarak yenmemiz gerekirdi.”

“Eğer Türkiye karşısında da potansiyelimizin %100’üne yaklaşırsak ama yine de Türkiye daha iyi olduğu için veya şansımız yaver gitmediği için elenirsek, o zaman ilk kez 1/4 finaline kalamadığımız için yas tutacağım.”

“Türk taraftarlar kesinlikle sempatik değiller. Türkiye kazanırsa olabilecek en kötü şey, kesinlikle tevazu içinde kutlama yapmayacak olmalarıdır”

Montella’nın Avusturya maçı yorumu: “Avusturya’yı daha önce deneyimledik. En iyi şekilde maça hazırlanacağız.”

“Milletimiz için çok mutluyum, futbolcularımız için, halkımız için çok mutluyum. Gereksiz baskı yaratıldı takımın üstünde. Çekya’nın golünün verilmemesi gerekiyordu. Belki de turu geçen en genç takım biziz. Hem ailelerimiz hem bizi sevenler için çok mutluyuz. Avusturya’yı daha önce deneyimledik. En iyi şekilde maça hazırlanacağız. Bundan sonra farklı bir turnuva başlıyor. Avusturya’yı istiyorduk. Herkesin rövanş ruhuna sahip olduğunu görmek güzel. Bu bende de var. Ancak kim gelirse gelsin fark etmez. Barış Alper Yılmaz çok iyi maç oynadı. Sonuna kadar mücadele etmeyen bir oyuncu bulamazsınız.”

Türkiye’nin Avusturya karnesi

İki ülke A milli takımları arasında 7’si Türkiye, 10’u da Avusturya’da yapılan 17 maçta Avusturya 9, Türkiye 7 galibiyet alırken, sadece bir maç berabere bitti.

11’i resmi, 6’sı özel olmak üzere geride kalan maçlarda Türkiye’nin toplam 23 golüne, Avusturya 24 golle yanıt verdi.

Hakan Çalhanoğlu ve Samet Akaydin, Avusturya maçında yok

Bu kritik müsabakada A Milli Takımımızdan iki isim görev yapamayacak. 

Milli Takımda Çekya karşılaşması öncesinde sarı kart ceza sınırında bulunan Hakan Çalhanoğlu ve Samet Akaydın, bu mücadelede gördükleri sarı kartlarla cezalı duruma düştü. 

Avusturya’da Wimmer cezalı

Rakibimiz Avusturya Milli Takımı’nda ise Hollanda karşısında turnuvadaki ikinci sarı kartını gören Wimmer, son 16 turunda cezalı duruma düştü

1

Türkiye, Avusturya’yı yenerse muhtemel rakipleri kimler?

Türkiye, 2 Temmuz’da Avusturya’yı yenerse muhtemel rakibi Romanya veya Hollanda olacak. Romanya veya Hollanda arasında yapılacak Çeyrek Final maçının ardından da Türkiye olası bir galibiyette, yarı finalde yarışacak.

- Advertisment -