Ana SayfaHaberlerF1 Şampiyonu Hamilton’dan İstanbul Park’a eleştiri: Boş yere para harcanmış!

F1 Şampiyonu Hamilton’dan İstanbul Park’a eleştiri: Boş yere para harcanmış!

9 yıl sonra İstanbul’a dönen Formula 1’de sıralama turları yapıldı. Pilotlar piste yeni atılan asfaltın zemininden yakındı. En açık sözlüsü geçen yılın şampiyonu, Mercedes pilotu Lewis Hamilton’du: “Zemini yeniden asfaltlamak için neden milyonlar harcadıklarını gerçekten anlayamıyorum. O parayı harcamak yerine belki sadece temizleyebilirlerdi."

Dünyanın en büyük motor sporları organizasyonu olan Formula 1, dokuz yıl sonra Türkiye’ye geri döndü. Intercity İstanbul Park’ta dün gerçekleşen antrenman turlarının ardından bugün de sıralama turları gerçekleşti.

Antrenman seanslarına ve sıralama turlarına, yağan yoğun yağmur ile birlikte adeta bir buz pistine dönüşen İstanbul Park’ın zemini damga vurdu.

Birçok pilot, piste yeni atılan asfaltın zemine tam oturmamasından ve yağmurla birlikte tutuşu tamamen zorlaştırmasından yakındı.

Zeminle ilgili eleştirilerde bulunan isimlerden biri de geçen sezonun F1 şampiyonu, Mercedes pilotu Lewis Hamilton’du.

Hamilton, piste boş yere para harcandığını söyleyerek, “Bu pist, turlaması çok keyifli bir pistti. Ama zemini yeniden asfaltlamak için neden milyonlar harcadıklarını gerçekten anlayamıyorum. O parayı harcamak yerine belki sadece temizleyebilirlerdi” ifadelerini kullandı.

Mevcut lastiklerinin bu koşullara uyumlu olmadığını da ekleyen Hamilton, “Tur çok korkutucu, her yerde su birikintileri var gibi” dedi.

Formula 1’in lastik tedarikçisi Pirelli de pistin yeniden asfaltlandığının kendilerine bildirilmediğini belirterek “yanlış lastiklerle İstanbul’a geldiklerini” açıkladı.

FIA, “Yeni asfalta gerek yok” demiş, Ulaştırma Bakanlığı yine de pisti yenilemiş

Konuyla ilgili gelişmeleri açıklayan organizasyonun 4 hakeminden biri olan gazeteci Fatih Altaylı şu ifadeleri kullandı:

“Yarış kesinleştiği zaman FIA’dan Türkiye’ye geldiler. Pistin asfaltının eski olmakla beraber bir yarış idare edebileceğini söylediler. Bize ‘bir yarış için yeni asfalt dökmeye gerek yok, yeni asfalt dökmek sıkıntı yaratabilir’ dediler. Ancak Ulaştırma Bakanlığı ‘büyük bir iyi niyetle’ asfaltı yeniledi. Ama iyi niyet her zaman olumlu sonuç vermeyebiliyor. Büyük bir iyi niyetle buranın asfaltı yenilendi. Kötü mü yapıldı? Hayır iyi yapıldı. Ama yarıştan hemen önce yenilendiği için asfalt, üzerinden şimdiye kadar hiçbir vasıta geçmedi ve asfaltın yüzeyi biraz kaygan. Bu da antrenmanların başlangıcında büyük bir zorluk yarattı. Pist kullanıldıkça asfalt normalleştirecektir”

- Advertisment -