Ana SayfaHaberlerF1 Türkiye’ye geri döndü

F1 Türkiye’ye geri döndü

Geçen yılın ardından bu yıl da iptal edilen bir yarışın yerine Türkiye GP F1 yarış takvimine eklendi. Kanada GP’nin çıkartılmasının ardından takvime katılan Türkiye’de yarış 11-13 Haziran tarihleri arasında gerçekleşecek.

İstanbul Park, dünyanın en büyük motor sporları organizasyonu olan Formula 1’e bu sezon da ev sahipliği yapacak.

Koronavirüs salgını sebebiyle geçen sezon iptal edilen yarışların yerine İstanbul Park takvime girmişti. Geçen yılın ardından bu yıl da iptal edilen Kanada GP’nin yerine İstanbul Park’ın Formula 1’e dahil edildiği ilan edildi.

Formula 1 CEO’su Stefano Domenicali konuya ilişkin yaptığı açıklamada “Geçen sezonki muhteşem yarıştan sonra tekrar Türkiye’ye dönmekten dolayı büyük heyecan duyuyoruz. Türkiye’nin büyük heyecanlar sunan harika bir piste sahip olduğunu biliyorum” dedi.

Türkiye GP, geçtiğimiz yıl da Formula 1 takvimine eklenmiş ve 13-14-15 Kasım tarihlerinde organizasyon İstanbul’da gerçekleştirilmişti. Yarışı kazanan Lewis Hamilton, şampiyonluğunu da ilan etmişti.

Geçtiğimiz sezon İstanbul Park’ta gerçekleşen yarışın ilk olarak seyircili olacağı açıklanmış, daha sonra ise pandeminin seyri sebebiyle seyircisiz olarak gerçekleştirilmişti.

Bu sezon gerçekleşecek olan yarışın seyircili olup olmayacağı ise henüz bilinmiyor.

- Advertisment -