Ana SayfaHaberlerBilim TeknolojiFacebook, ismini 'Meta' olarak değiştirdi

Facebook, ismini ‘Meta’ olarak değiştirdi

Facebook CEO'su Mark Zuckerberg; bünyesinde Facebook, WhatsApp, Instagram, Messenger ve Oculus VR markalarını barındıran şirketin yeni adının "Meta" olacağını açıkladı.

Bünyesinde Facebook, Instagram, WhatsApp, Messenger ve Oculus VR markalarını barındıran Facebook, radikal bir kararla şirket adını değiştirdiğini açıkladı.

Facebook CEO’su Mark Zuckenberg yaptığı açıklamada şirketin yeni isminin ‘Meta’ olacağını duyurdu.

Zuckerberg, şirketin, metaverse olarak bilinen çevrimiçi dijital alemlerdeki adaşı sosyal medya platformunun ötesindeki büyüme fırsatlarını yansıtmak için adını Meta olarak değiştireceğini söyledi.

Metaverse olarak adlandırılan platform, 3D internet olarak nitelendiriliyor. Türkçe’ye sanal evren olarak çevrilebilecek olan metaverse kullanıcıların internet üzerinde var olan bir dünyaya bağlanmasını sağlıyor.

Facebook, getireceği yenilikler ile sanal gerçeklik teknolojileri aracılığıyla kullanıcılara çevrimiçi etkileşime girme imkanı sunacak.

Yeni isimle birlikte açıklanan yeni logoyu da tanıtan Zuckenberg, “Eskiden klasik araştırmaları severdim, Meta kelimesi de ‘sonra’ anlamına gelen yunanca kelimeden geliyor. Bu kelime benim için, her zaman başka bir şey inşa edebileceğiniz gerçeğini sembolize ediyor” ifadesini kullandı.

Sanal evrenin adı ise “Horizon” olacak

Facebook’un kendi sanal evrenine verdiği isim ise Horizon.

Zuckerberg bugün düzenlenen konferansta Facebook Horizon’a ilişkin bilgiler de verdi.

Henüz piyasa sürülmemiş olan Horizon’la insanlar sanal ortamda bir araya gelecek. Bu platform hem iş hem eğlence için kullanılabilecek.

- Advertisment -