Ana SayfaHaberlerFacebook Trump’ın yasağına devam dedi

Facebook Trump’ın yasağına devam dedi

Facebook, 6 Ocak Kongre Baskını sonrası hesabını kapattığı eski Başkan Donald Trump'ın platformunu kullanma yasağına devam kararı aldı. Kararı, Facebook tarafından atanan gazeteciler, aktivistler ve avukatlardan oluşan Gözetim Kurulu verdi. Trump’ın ağa geri dönmesinin tek yolu hatasını kabul etmek ve bir daha yapmayacağını taahhüt etmek.

Facebook’un atadığı içerik kararlarını değerlendirmede “ yarı mahkeme” görevi gören Gözetim Kurulu, 6 Ocak Kongre baskınından sonra Facebook’un kışkırtıcı konuşmalarının barışçıl devir teslimi tehlikeye attığı için Trump’ın hesabını kapatma kararı aşmasını haklı buldu. Panel, devam eden şiddet riskinin askıya almayı “haklı çıkardığını” söyledi.

Ancak yönetim kurulu, Facebook’un süresiz askıya alma cezasının “uygun olmadığını” ve şirketin “tanımlanmış bir ceza” uygulaması gerektiğini de söyledi.  Yönetim kurulu,  Trump’a uygulanan yasağa  ilişkin nihai kararını belirlemesi için Facebook’a altı ay süre verdi.

Kurul kararında, yasaklanan kişilerin hatalarını kabul edip, gelecekte kurallara uyma taahhüdünde bulunması tavsiyesi bulunuyor. Bu da Trump’ın Facebook’a geri dönme ihtimalini zorlaştırıyor.

- Advertisment -