Ana SayfaHaberlerEkonomiEkonomistler yanıldı, Abdülkadir Selvi bildi: Merkez Bankası faizi 17,5'a çıkardı

Ekonomistler yanıldı, Abdülkadir Selvi bildi: Merkez Bankası faizi 17,5’a çıkardı

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Para Politikası Kurulu politika faizini yüzde 15'den yüzde 17,5'e yükseltti. Hafta içi Bloomberg anketinde yüzde 20 bekleyen ekonomistler yanıldı, "Çok büyük bir sürpriz olmazsa faizin yüzde 16.50-17.00 civarında olabileceğini düşünüyorum” diye yazan Hürriyet yazarı Abdülkadir Selvi en yakın tahmini yaptı.

Bloomberg HT’nin anketinde medyan beklenti, Temmuz ayında faizin 500 baz puan artarak yüzde 20 seviyesine çıkacağı yönünde olmuştu.

BofA ekonomistleri, TCMB’nin bu toplantısında 500 baz puana varan bir faiz artışı olabileceğini belirterek “300 ila 500 baz puan arasında bir artış olabilir. TCMB’nin ekonomiye beklenmeyen bir zarar vermemek için geçişi kademeli olarak yapacağını düşünüyoruz. Faiz artırımlarının ne kadar süreceği belirsiz. Yıl sonunda politika faizinin yüzde 35 seviyesinde olmasını bekliyoruz” ifadelerini kullanmıştı.

Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi ise geçen hafta “Çok büyük bir sürpriz olmazsa faizin yüzde 16.50-17.00 civarında olabileceğini düşünüyorum” diye yazmıştı.

- Advertisment -