Ana SayfaHaberler“Faiz arttırın diyenlerle Gezi provokatörünü serbest bırakın diyenler aynı. Bunlar Soros'çu”

“Faiz arttırın diyenlerle Gezi provokatörünü serbest bırakın diyenler aynı. Bunlar Soros’çu”

ATV, AHaber, APara ortak yayınında konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan: “Bay Kemal dedi ki 'Sıfıra indirelim faizi. Biz CHP grubu olarak her türlü desteğe hazırız.' Geçenlerde bir açıklama yaptı, 'Faizi yükseltin' diyor. Bugün faiz arttırın diyenlerle Gezi provokatörünü serbest bırakın diyenler aynı. Bunlar Soros'çu."

ATV, AHaber, APara ortak yayınına katılan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan gündeme ilişkin açıklamalar yaptı.

Erdoğan’ın açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

“Vatandaş şu anda iki garantiye sahip bir Merkez Bankası, iki hazine, yani vatandaşın kaybı olmayacak. Burada mağduriyet ortadan kalkmak suretiyle, 3, 6, 9 belirlenen tarihlerde döviz kuru neyse bunun üzerinden parasını bozduracağı zaman karşılığını alacak. Türk Lirası mevduat vadesinin uzatılmasına katkı sağlıyoruz. Vatandaş burada ‘devletim benim arkamda’ diyerek finansal piyasaların daha etkin izlemesini sağlamış oluyoruz. 

“Denetimlerle vicdan sahip olan marketler, zincir marketler hepsi çıkarken hızla onlar da fiyatları çıkartıp, etiketleri ona göre değiştirenlere atılması gereken adımları mevzuat yasal neyse bu adımlara atacağız. Çünkü burada garip fukara bunlara eziliyor, buna da fırsat vermeyeceğiz. Başta Hazine Maliye, Ticaret Bakanlıklarımız bu adımları atmış durumdalar.

“Kur düşerken fiyatları indirmeyenler ağır yaptırımlar olacak. Stokçuluk yapanlara yönelik cezaların artırılması için meclisteki çalışmalar tamamlanmak üzere. Stokçuluğa ağır cezalar vereceğiz. Vatandaşlarımızı mağdur eden hiçbir faaliyete izin vermeyeceğiz.

“Bakıyorsunuz Türkiye’nin en önemli kuruluşu, Odalar ve Borsalar Birliği garip garip açıklama yapıyor. Ona bağlı kuruluşlar buna benzer açıklamalar yapıyor. Bizim dayanışma halinde olmamız gerektiği en hassas dönemde bu açıklamalar yapılırken kimse ‘baskı’ diyemez. En büyük baskıyı gören her zaman hükümettir. 

“Gezi Olayları patlak verdiği zaman bunun arkasında hangi emperyal güçler vardı? O güçler Türkiye’nin ayağa kalkmasını istemeyen emperyal güçlerdi. Bunun için de Bay Kemal oralarda dönüp dolaşıp duruyordu. Orada bir sıçrama oldu; maalesef faiz yükseldi, enflasyon da yükseldi. 

“Bay Kemal dedi ki ‘Sıfıra indirelim faizi. Biz CHP grubu olarak her türlü desteğe hazırız.’ Geçenlerde bir açıklama yaptı, ‘Faizi yükseltin’ diyor. Bugün faiz arttırın diyenlerle Gezi provokatörünü serbest bırakın diyenler aynı. Bunlar Soros’çu.

“Tüm dertleri ülkeyi faizden para kazanmak suretiyle zengin olanlarla fakiri daha fakir yapanlar aynı safta. İnşallah MB’nin attığı adımlarla çok kısa zamanda enflasyonun da aşağı indiğini hep beraber izleyeceğiz.

“Daha siz cumhurbaşkanını belirleyemediniz. Kimdir zillet ittifakının cumhurbaşkanı adayı şunu bir açıklayın da bilelim. Adı sanı olmayan bir cumhurbaşkanına tavsiyede bulunuyor. 

“Bay Kemal, Meral hanım ve onun yanındakiler. HDP’yi söylemeye gerek yok, onlar siyasi terörist. Bu millet bunları daha fazla kaldıramaz. İnşallah 2023 seçimlerinde gereken dersi vermek suretiyle geldikleri yere göndereceklerdir.”

- Advertisment -