Ana SayfaHaberlerFatih Camii imamı ve cami cemaatinden bir kişi namaz sonrası bıçaklı saldırıya...

Fatih Camii imamı ve cami cemaatinden bir kişi namaz sonrası bıçaklı saldırıya uğradı. Yaralılar hastaneye kaldırıldı, saldırgan gözaltında

Fatih Camii İmamı ve cami cemaatinden bir kişi, namaz sırasında sorun çıkardığı için camiden çıkarılan bir kişinin bıçaklı saldırısında yaralandı. Yaralılar hastaneye kaldırılırken saldırgan gözaltına alındı.

İstanbul Fatih Camii İmamı Kurra Hafız Galip Usta ve cami cemaatinden bir kişi, namaz sonrası bir kişinin bıçaklı saldırısına uğradı.

AA’nın aktardığına göre Fatih Camisi’nde namaz sırasında sorun çıkaran şüpheli Ö.S., özel güvenlik görevlileri tarafından camiden çıkarıldı. Namazın ardından imam odasına giren ve imam Usta ile konuşmak istediğini söyleyen Ö.S., imam ve araya girmeye çalışan cami cemaatinden B.E.’yi bıçakla yaraladı.

İhbar üzerine bölgeye polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Yaralılar hastaneye kaldırıldı. Şüpheli Ö.S. gözaltına alındı.

İstanbul Valiliği’nden yapılan açıklamada ise şu ifadelere yer verildi:

“Şahıs, Fatih Camii içerisinde slogan atarak cami içerisinde huzursuzluk çıkarmıştır. Fatih Camii imamı şahsı uyararak dışarı çıkmasını istemiş. Şahıs bu sırada bıçakla yaralamıştır. İki yaralının hayati tehlikesi bulunmamaktadır.”

TRT Haber’in verdiği saldırgan Ömer Salgın ile ilgili detaylar:

-Eşinden boşanmış
-Eşiyle ilişkisi olduğu gerekçesiyle bir kişiyi bıçaklamış (Ancak eşinin ilişkisi olmadığı ortaya çıkmış
-Bursa’dan kaçıp İstanbul’a gelmiş

TRT Haber Muhabiri Ahmet Sami Arslan:

“Görgü tanıklarının anlattığına göre saldırgan akşam namazında kamet esnasında slogan atmaya başlıyor. ‘Müslümanlar uyanın, İsrail’e karşı birleşin’ sloganları atıyor. Uyarılınca dışarı çıkıyor.

Yatsı namazı başlamadan önce saldırıyı gerçekleştiriyor.”

- Advertisment -