Ana SayfaHaberlerFatih Camii imamını bıçaklayan saldırgan: “Okuduğum şeylerle cami vaazlarındaki bilgilerin tutarsızlığından dolayı...

Fatih Camii imamını bıçaklayan saldırgan: “Okuduğum şeylerle cami vaazlarındaki bilgilerin tutarsızlığından dolayı öfkemi imama yansıtmış olabilirim”

Fatih Camisi’nde bağırdığı için kendisini uyaran imam Galip Usta ve Bilal Erdem’i bıçaklayarak yaralayan saldırgan Ömer Salgın, “kasten öldürmeye teşebbüs” suçundan tutuklandı. Salgın, ifadesinde şunları söyledi: “İmamların iyiliği temsil eden kişilerden olması sebebiyle çok bunaldığımdan ve okuduğum şeylerle cami vaazlarındaki bilgilerin tutarsızlığından dolayı öfkemi imama yansıtmış olabilirim. Bu hareketimde beni herhangi bir kişi ya da kuruluş yönlendirmedi.”

Tutuklanan Ömer Salgın, ifadesinde şunları söyledi:

“Ben ticaret işiyle uğraşmaktayım. Aylık ortalama gelirim 500 bin liradır. Bildiğim kadarıyla herhangi bir sağlık problemim yoktur. Ben daha önce ailesel problemler yaşamıştım. İki kez evlilik yaptım. Son evliliğimde de sorunlar yaşadım. Hayatta da yaptığım iyiliklerin karşılığını alamadım.

Beş vakit namaz kılan bir kişiyim. Sormuş olduğunuz Fatih Camii’ne de vakit namazlar için giderdim. Son olarak ortağım olan S.N. isimli şahsın benim eski eşim olan M.S. ile ilişkisinin olduğunu öğrendim bu nedenle çok bunaldım. Olay tarihinde cami de tekbir getirerek bağırmaya başladım. Sonrasını hatırlamıyorum.

İmamların iyiliği temsil eden kişilerden olması sebebiyle çok bunaldığımdan ve okuduğum şeylerle cami vaazlarındaki bilgilerin tutarsızlığından dolayı öfkemi imama yansıtmış olabilirim. Bu hareketimde beni herhangi bir kişi ya da kuruluş yönlendirmedi. Anlık bir refleks olarak gelişmiştir.”

Olayda kullandığı bıçak ile ilgili sorulan soruya ise şu ifadelerle cevap verdi:

“Bıçak bana ait çakıdır. İmamların iyiliği temsil eden kişilerden olması sebebiyle çok bunaldığımdan ve okuduğum şeylerle cami vaazlarındaki bilgilerin tutarsızlığından dolayı öfkemi imama yansıtmış olabilirim. Bu hareketimde beni herhangi bir kişi ya da kuruluş yönlendirmedi. Anlık bir refleks olarak gelişmiştir. Söyleyeceklerim bunlardan ibarettir.”

Olayın ardından Salgın’ın babası da ifadeye çağırıldı. Bursa’dan gelen baba, polise verdiği ifadede şunları söyledi:

“Oğlum normal biriydi. Daha önce iki evlilik yapmıştı. Son eşinden boşandıktan sonra içine kapanmıştı. Ancak böyle bir şey yapmasını beklemiyorum. Bu olayı neden yaptı henüz bir fikrim yok.”

- Advertisment -