Ana SayfaHaberlerEkonomiFatih Terim, “Fatih Terim Fonu”yla ilgili ilk kez konuştu: “Ne alacağım var...

Fatih Terim, “Fatih Terim Fonu”yla ilgili ilk kez konuştu: “Ne alacağım var ne vereceğim. Adımı karıştıranlara hukuk savaşı başlatıyorum”

Futbol dünyasının yıldız isimlerinin içinde yer aldığı fon dolandırıcılığı davasında Fatih Terim’le ilgili yeni bilgiler ortaya çıktı. Terim’in dolandırılan futbolcularla birlikte bankaya giderek Denizbank Genel Müdürü Hakan Ateş’ten tefecilik faaliyetine ilişkin bedellerin ödenmesinin mümkün olup olmayacağını sorduğu dava dosyasında yer aldı. Dava dosyasında yer alan bir başka ifadeye göre ise Terim, Arda Turan ve Emre Belözoğlu ile Denizbank’ın genel müdürlük binasına giderek hesabında 3 milyon dolar alacağı olduğunu öne sürdü. Ancak Denizbank yetkilileri, Terim’in bu tutarda bir parasının olmadığını ona söyledi. İddialar hakkında ilk kez konuşan Terim: Ne alacağım var ne de vereceğim. Adımı karıştıranlara aleyhine, tarihin en büyük hukuk savaşını başlatıyorum.” Turan ve Belözoğlu’nun da Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan yardım istedikleri ve Erdoğan’ın da banka yönetiminden “mağdur edilmemeleri”ni istediği ortaya çıktı. Erdoğan’ın talebine banka yetkilileri “Belge yoksa ödeme mümkün değil. Dava açıp kazanırlarsa seve seve öderiz.”

Bankacı Seçil Erzan’ın yüksek kar vaadiyle Arda Turan, Emre Belözoğlu gibi futbolcuların da aralarında olduğu kişileri dolandırdığı iddiasıyla açılan davada kimin ne kadar para verdiği ve ne kadar alacağı olduğu konusunda kafa karışıklığı sürüyor. Fatih Terim 2 Haziran’da İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığına verdiği ifadede “Dosyadaki fon ile uzaktan yakından alakam yok. Bu fon için kimse benden para istemedi” demiş, ancak Seçil Erzan’ın Çorlu’daki evinde ele geçirilen bir alacak verecek tablosunda Fatih Terim’in fona 700 bin dolar verdiğini, 800 bin dolar da faiz getirisi aldığının yazılı olduğunu ortaya koymuştu. Seçil Erzan da ifadesinde tabloyu kendi notlarından yola çıkarak bankanın hazırladığını söylemişti.

Dava dosyasında Fatih Terim’in adı geçtiği bir başka ifade daha ortaya çıktı. 10 Haber’den Masum Gök’ün haberine göre; dolandırıldığını iddia eden futbolcular Selçuk İnan, Emre Çolak, Emrah Çolak ve Musa Mert Çetin paralel banka vurgunuyla ilgili Denizbank Genel Müdürü Hakan Ateş ve Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Aydoğdu hakkında savcılığa suç duyurusunda bulundu. Suç duyurusu sonrasında Hakan Ateş ve Mehmet Aydoğdu avukatları aracılığıyla yaptıkları savunmada Fatih Terim’in de bu fona para verdiğini söyledi.

Denizbank Genel Müdürü Hakan Ateş’in avukatları, söz konusu suç duyurusuna ilişkin yaptığı savunmada Fatih Terim’in de bu meseleyle ilgili olarak Hakan Ateş’ten tefecilik faaliyetine ilişkin bedellerin ödenmesinin mümkün olup olmadığını sorduğu ifade edildi. Avukatlar, bu talebin bankacılık dışı işlemler olduğu gerekçesiyle karşılanamayacağını belirterek, Terim’in bu sebeple bankadan kayıplarını tahsil etme arzusuyla iftirada bulunduğunu iddia etti.

Avukatların ifadesi şöyle: “Müvekkilimin olayı ihbar sonrası öğrenmiş olduğu, vaka hakkında Fatih Terim ve şikayetçilerin bazılarının Denizbank’ın savcılık şikayeti sonrası bankaya gelerek müvekkilim Hakan Ateş’ten tefecilik faaliyetine ilişkin bedellerin ödenmesinin mümkün olup olmayacağını sorduğu, Müvekkil Hakan Ateş’in işlemlerin bankacılık dışında işlemler olması sebebiyle taleplerinin karşılanamayacağı cevabından sonra bankadan kayıplarını tahsil edebilme sevdası ile iftirada bulunduğu anlaşılmaktadır.”

“Terim bankaya gelip 3 milyon dolar istedi”

Dava dosyasında yer alan bir başka ifadeye göre ise Fatih Terim, Arda Turan ve Emre Belözoğlu’nun Denizbank’ın genel müdürlük binasına giderek banka çalışanı Rüya Hanım ile yazıştığı ortaya çıktı. Terim, Rüya Hanım’dan aldığı bilgilere göre, hesabında 3 milyon dolar alacağı olduğunu öne sürdü. Ancak Denizbank yetkilileri, Terim’in bu tutarda bir parasının olmadığını ve Rüya Hanım’ın bu ifadeyi Seçil Erzan’ın yönlendirmesiyle yazmış olabileceğini iddia etti. Rüya Hanım’ın olaylardan sonra istifa edip başka bir kurumda çalışmaya başladığı belirtildi.

“Fatih Terim kompleksini dışa vurma fırsatı bulanlar, ilgimin olmadığı davaya beni karıştırmaya çalışıyor”

Fatih Terim, adının geçtiği iddialarla ilgili ilk kez konuştu. Milliyet’ten Ferit Zengin’e konuşan Terim şunları söyledi:

“Yılların Fatih Terim kompleksini dışa vurma fırsatı bulanlar, ilgimin olmadığı bir davaya beni karıştırmaya çalışıyor. Ne alacağım vardır ne de vereceğim. Benim adımı karıştıranların aleyhine, tarihin en büyük hukuk savaşını başlatıyorum. Hazır olsunlar.”

Erdoğan’dan Arda ve Emre için “mağdur edilmesinler” telefonu

Fatih Altaylı da kendi sitesi fatihaltayli.com.tr’de yazdığı yazısında, Arda Turan ve Emre Belözoğlu’nun Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’dan konuyla ilgili yardım istediklerini yazdı.

Altaylı’nın yazısının ilgili bölümü şöyle:

“Olay patladıktan sonra Emre Belözoğlu ve Arda Turan, Cumhurbaşkanı Erdoğan’a gittiler.

Durumu anlatıp yardım istediler.

Bunun üzerine banka yönetimine Cumhurbaşkanlığından telefon açıldı ve ‘bu çocukların’ mağdur edilmemesi istendi.

Banka yönetimi ise ‘Ellerinde belge ve bankada bununla eşleşen kayıt var ise hemen öderiz. Ama belge yok ise ve kayıtlarda yatan paralar görünmüyorsa ödeme yapmamız mümkün değil. Dava açsınlar davayı kazanırlarsa seve seve öderiz. Aksi takdirde zimmet ve hatta bir anlamda irtikap suçu işlemiş oluruz. Ne yazık ki ödeme yapmamız mümkün değil’ yanıtını verdi.”

- Advertisment -