Ana SayfaHaberlerFauda’nın ünlü ajanı, Türkiye’de tutuklanan İsrailli çifti hapishaneden kurtaracak

Fauda’nın ünlü ajanı, Türkiye’de tutuklanan İsrailli çifti hapishaneden kurtaracak

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın konutunu görüntüledikleri iddiasıyla Türkiye’de casusluktan tutuklanan İsrailli Oknin çifti ülkelerinde reklam yıldızı oluyor. İsrailli bir sigorta şirketinin reklam senaryosunda, ajanlar İsrailli çifti hapishaneden kurtarmaya çalışacak. Çifti kurtarma görevini, Netflix’in Fauda dizisindeki ajan rolüyle tanınan Lior Raz üstleniyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın konutunun fotoğraflarını çektikleri iddiasıyla casusluktan tutuklanıp daha sonra serbest bırakılan İsrailli Oknin çifti reklam yıldızı oluyor.

Mody ve Natali Oknin çifti, İsrailli sigorta şirketi Bituach Yashir’in reklamında ajan rolleriyle ünlü oyuncu Lior Raz’la birlikte oynayacak.

Reklamda, Netflix’te yayımlanan ünlü ajan dizisi Fauda’nın hem senaristi hem oyuncusu olarak tanınan Raz, İsrailli çifti hapishaneden kurtarmaya çalışacak.

TV dizileri için geldikleri Türkiye’de tutuklandılar, İsrail’de oyuncu oluyorlar

Mody-Natali Oknin çifti ve beraberlerindeki Türkiye vatandaşı üçüncü bir kişi, Çamlıca Kulesi’nden Erdoğan’ın konutunu görüntüledikleri iddiasıyla 10 Kasım’da gözaltına alınmış ve 12 Kasım’da çıkartıldıkları nöbetçi mahkeme tarafından “siyasal ve askeri casusluk” suçundan tutuklanmışlardı. Başlatılan soruşturmada çiftin 4 Kasım’da İstanbul Havalimanı’ndan Türkiye’ye girdikleri ve gözaltına alınmadan önce İstanbul’un tarihi yerlerini gezdikleri belirtilmişti.

Çiftin tutuklanmasının ardından İsrail Başbakanı Naftali Bennett, Mody ve Natali Oknin’in “hiçbir İsrail birimi için çalışmadığını” açıklamış, İsrail Dışişleri Bakanlığı da Türkiye’ye bir heyet göndermişti.

Serbest bırakılan Oknin çifti, 18 Kasım’da İsrailli yetkililer eşliğinde özel bir uçakla İsrail’e geri dönmüştü. Çiftin Türkiye’de gözaltına alınmasından sonra İsrail medyasına konuşan bir yakınları, Oknin’lerin, Mody Oknin’in televizyon dizilerinden dolayı Türkiye’ye sempati besleyen eşi Natali Oknin’e İstanbul seyahati sürprizi yapmak istemesi nedeniyle İstanbul’da olduğunu açıklamıştı.

- Advertisment -