Ana SayfaHaberlerGündemFederasyon, Türkiye-Ermenistan maçı için trübünlerde özel bayraklı koreografi hazırladı

Federasyon, Türkiye-Ermenistan maçı için trübünlerde özel bayraklı koreografi hazırladı

TFF, 2024 Avrupa Şampiyonası Elemeleri’nde bugün Ermenistan ile oynanacak maçta 32 bin Türk Bayrağı'nın dağıtılacağını ve Cumhuriyetin 100. yılına özel tribünlerde bir koreografi yapılacağını açıkladı.

2024 Avrupa Futbol Şampiyonası Elemeleri D Grubu beşinci maçında, Türkiye A Milli Futbol Takımı, Ermenistan ile karşı karşıya gelecek.

Eskişehir Yeni Stadyumu’nda yapılacak müsabaka, bugün (8 Eylül Cuma) saat 21.45’te başlayacak.

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), karşılaşmada taraftara 32 bin Türk Bayrağı’nın dağıtılacağını ve Cumhuriyetin 100. yılına özel koreografi yapılacağını duyurdu. 

TFF’den yapılan açıklamada, “Ellerimizde 32 bin Türk Bayrağı ile Şanlı Cumhuriyetimizin 100. yılına özel hazırladığımız koreografimizle, dev Türk Bayrağımızla yarın Eskişehir’de sahaya tek yürek olarak çıkmaya geliyoruz” ifadelerine yer verildi. 

TFF ayrıca sosyal medyada yer alan ‘Ermenistan maçında stada Türk Bayrağı ve Atatürk posteri alınmayacak’ iddialarını da yalanladı. 

2008’deki karşılaşmayı Cumhurbaşkanı Gül, Ermenistan’da izlemişti

Türkiye ile Ermenistan daha önce 6 Eylül 2008’de Dünya Kupası Grup Elemeleri’nde karşı karşıya gelmişti.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Ermenistan Cumhurbaşkanı Serj Sarkisyan’ın davetini kabul ederek, karşılaşmayı Erivan’da takip etmişti.

Gül’ün ziyaretiyle ilgili Cumhurbaşkanlığı tarafından yapılan resmi açıklamada “Söz konusu maçın ortak tarihi olan iki halkın yakınlaşmasının önünü tıkayan unsurların ortadan kaldırılmasına ve yeni bir zemin hazırlanmasına vesile teşkil edeceğine inanılmaktadır. ifadeleri yer almıştı.

14 Ekim 2008’de oynanan rövanş maçı için de Sarkisyan Bursa’ya gelmişti.

- Advertisment -