Ana SayfaHaberlerGündemFenerbahçe, IKYB bayrağına “Her biji” yazdığı iddia edilen futbolcudan vazgeçti

Fenerbahçe, IKYB bayrağına “Her biji” yazdığı iddia edilen futbolcudan vazgeçti

Fenerbahçe, Almanya'dan transfer edip imza attırdığı 18 yaşındaki orta saha oyuncusu Ozan Suncak'ı bugün gönderiyor. Suncak'ın sosyal medyada Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi’nin (IKYB) bayrağını paylaşan bir hesabın altına “Her biji” (Çok yaşa) diye yorum yazdığı için gönderildiği iddia ediliyor.

Fenerbahçe, Stuttgart altyapısında yetişen ve Reutlingen U19’da forma giyen 18 yaşındaki orta saha oyuncusu Ozan Suncak’ı dün (26 Kasım) sözleşme imzalatarak kadrosuna katmıştı.

Twitter’da daha önce Kürdistan bayrağı paylaşımının altına Kürtçe “Her bijî” (Çok yaşa) diye yorum yaptığı ve bu şekilde “PKK propagandası içerdiği” iddia edilen paylaşımları nedeniyle, Suncak için acil fesih kararı alındığı belirtildi.



Menajerinden açıklama

Ozan Suncak’ın menajerlik şirketinden yapılan açıklamada, ise şu ifadelere yer verildi:

“Oyuncumuz Ozan Suncak ile ilgili sosyal medyada paylaşılan asılsız iddialar ile ilgili hukuki yönden hakkımızı arayacağımızı bildirmek istiyoruz. Geleceği çok parlak büyük bir yeteneği yalan haberler ile lekelemek en kibar deyimle son derece aşağılık bir tutumdur. Ozan Suncak’ın siyasetle uzaktan veya yakından alâkası yoktur. Söz konusu paylaşım Ozan Suncak’a ait değildir. Paylaşımı yapan ve çoğaltan kişiler karşısında oyuncumuzun hakkını hukuk önünde arayacağız.”

Konunun gündem olmasının ardından Fenerbahçe Kulübü, akademiye transfer ettiği Kürt futbolcu Ozan Suncak ile imzaladığı 3 yıllık amatör sözleşmesini feshetmek için oyuncunun avukatıyla görüşmelere başladı.

Ozan Suncak kimdir?

Almanya’da Stuttgart altyapısında yetişen ve Reutlingen U19’da forma giyen, aynı zamanda Türkiye genç milli takımında da oynayan 18 yaşındaki orta saha oyuncusu Ozan Suncak, 31 Temmuz 2004 yılında dünyaya geldi.

- Advertisment -